cookie-og-privatlivspolitik
Vikarspecialisten vandt i 2017 et udbud af opgaven med at stille med vikarer til Kofoedsminde.
Vikarspecialisten vandt i 2017 et udbud af opgaven med at stille med vikarer til Kofoedsminde.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Vikarspecialisten: Kofoedsminde får det, regionen har bedt om

Kofoedsminde hyrer ufaglærte trods kontrakt om behandling på højt niveau
22. maj 2019 kl. 08:15 Af Citathistorie

Annonce

Region Sjælland stiller krav om 'behandling på et højt niveau' i kontrakten med firmaet Vikarspecialisten, der leverer eksterne vikarer til specialinstitutionen Kofoedsminde.

Men i tilsynsrapporter fra Socialtilsyn Øst står der, at de eksterne vikarer mangler relevante kompetencer. Tilsynet skriver videre, at vikarerne påvirker den pædagogiske indsats i negativ retning og højner konfliktniveauet blandt beboerne, som er domsanbragte, udviklingshæmmede kriminelle. Det viser aktindsigter, som Fagbladet FOA har fået.

Torben Hollmann, formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA, undrer sig over, hvordan Vikarspecialisten har fået kontrakten, når deres ansatte ifølge Socialtilsynet mangler relevante kompetencer.

- Ifølge kontrakten har Kofoedsminde og Region Sjælland jo fine standarder for deres vikararbejde, som jeg er enig i. Så jeg er fuldstændig uforstående overfor, at Vikarspecialisten har fået den kontrakt, for de kan jo ikke levere det, de bliver bedt om. Der er en leder på Kofoedsminde, der må stå til ansvar for at have bestilt personale, der ikke lever op til de standarder, som stedet har, siger han.

Torben Hollmann mener, at regionen svigter sit ansvar ved ikke at føre bedre tilsyn med sine egne virksomheder, når kvaliteten er blevet kritiseret ad flere omgange.

Men ifølge Jens Buch, som er direktør for Vikarspecialisten, leverer hans firma det, Region Sjælland har bedt dem om. Han fortæller, at de har aftalt, at Vikarspecialisten leverer omsorgsmedhjælpere, som er ufaglærte.

- Der har været et par enkelte gange, hvor de har forespurgt at få sundhedspersonale, mener jeg. Der har vi så fundet en, der var autoriseret til de her ting, siger Jens Buch.

Heino Knudsen, regionsrådsformand for Region Sjælland, skriver i en mail, at han ikke mener, at der er problemer med fagligheden på Kofoedsminde.

- Kofoedsminde har en god faglig ekspertise, da de er den eneste institution af sin slags i Danmark med sikrede afdelinger til domfældte udviklingshæmmede.

Han skriver dog, at der er plads til forbedringer.
- Når det er sagt, så ønsker vi at højne kvaliteten yderligere og sænke forbruget af vikarer. Derfor har jeg bedt om en plan for, hvordan vi tiltrækker mere faguddannet personale, og regionen har i 2019 budgetteret med at fastansætte mere personale, skriver regionsrådsformand for Region Sjælland, Heino Knudsen (S).KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce