cookie-og-privatlivspolitik
Placeringen af en ny skole er bedre tjent ved at ligge midt i det nuværende skoledistrikt i stedet for periferien, mener borgergruppen bag initiativet.
Foto: Peter Levinsen Hansen

Lokal nyt

Vil have flyttet skole

Borgere vil benytte nybyggeri af skole til at flytte placering.
16. maj 2018 kl. 19:01 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Sundskolen i Sundby er udslidt og det er for længst besluttet i Guldborgsund byråd, at den mest optimale løsning er, at rive den gamle skole ned og bygge en ny.

Det har fået borgerne i Toreby, hvor skolen lukkede for år tilbage, til at foreslår at en ny skole ikke bygges i Sundby, men i Toreby.

Skal man sikre bosætning til et landdistrikt som Toreby og de omkringliggende byer, så er den bedste placering af kommende skolebyggeri ikke i Sundby, men længere mod vest i Toreby. Det var budskabet på et infomøde tirsdag i Torebyhallen.

- I dag bliver vi så meget klogere, at når vi går herfra i dag, så er der kun en placering, der er rigtig, hvis vi tænker et helhedsbillede for Guldborgsund og ikke sætter os nede på jorden og kigger isoleret set på, hvad der er bedst for os selv personligt, fortæller Lars Brandt, der er en del af den borgergruppe, som ønsker, at en ny Sundskole skal ligge i Toreby.

Borgergruppen håber at få samlet den nødvendige støtte blandt Toreby og omegns borgere og foreninger til at kunne lægge et tilstrækkeligt politisk pres til, at skolebyggeriet placeres i Toreby.

En placering i Toreby vil ifølge borgergruppen have flere fordele fremfor at bygge skolen i Sundby, foruden allerede eksisterende hal- og idrætsfaciliteter.

Læs mere om Toreby borgernes ønske og borgergruppens næste træk i onsdagens Folketidende

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

AF: POUL HANSEN

Høringssvar på vindmøller… 15. januar 2019 kl. 13.00

AF: JOHN WENNERWALD

Farcen om regionerne 13. januar 2019 kl. 21.19

Annonce