cookie-og-privatlivspolitik
Lili kan huske, da Charlotte Metais' to drenge var små og kom ind i butikken hver sommer. Nu er de voksne, og deres søster skal giftes, så Charlottes svigerdatter Sarah Aubailly fandt den perfekte kjole til brylluppet. 
I dagens anledning var der også boller, kage og kaffe til alle kunder.

9

Billeder

Lili kan huske, da Charlotte Metais' to drenge var små og kom ind i butikken hver sommer. Nu er de voksne, og deres søster skal giftes, så Charlottes svigerdatter Sarah Aubailly fandt den perfekte kjole til brylluppet. I dagens anledning var der også boller, kage og kaffe til alle kunder.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

- Det er jo lige før, man tuder

Røde Kors-butik fejrede festligt 25-årsjubilæum
05. august 2020 kl. 20:50 Af Birgitta Andersen

Annonce

RØDBYHAVN I Røde Kors-butikken i Havnegade sælger de tøj til både hverdag og fest. Og fest var der i den grad tirsdag, da aktivitetsleder Lili Faxholm Vilhelmsen og den lille hær af frivillige bød indenfor til 25-årsjubilæum.

- Pyyyh, der er knald på! siger Lili ved kassen, mens hun prøver at dirigere kunderne rundt til alt, der kan bruges som prøverum.

Mange, både turister og lokale, har lagt vejen forbi butikken for at sige "tillykke" og få del i de 25 procent rabat på det i forvejen billige tøj, sko, tasker og meget andet.

- På noget af tøjet sidder prissedlen stadig på. Det er helt nyt. Vi er så taknemmelige for, at folk donerer så flotte ting til os, og for at vores genbrugscenter i Horsens sender os så fint tøj, siger Lili i to sekunders pause, inden næste kunde lægger sin store bunke af gode genbrugsfund på disken.

En af de besøgende er Charlotte Metais. Hun har sommerhus ved Østersøbadet og besøger hvert år Lolland med sine børn og sin franske mand.

- Min morfar var nummer to, der skrev under på et sommerhus i Lungholm-inddæmningen. Jeg har så arvet det. Når vi er i sommerhus, besøger vi altid butikken her. Det er feriemindet, som er blevet en tradition. I Frankrig har de ikke luksus-genbrugstøj, som vi kender det i Danmark. Så børnene har altid skullet her forbi, siger hun.

Tirsdag var der dog en særlig anledning til besøget. Charlottes datter Anne Sophie skal giftes på fredag, og den franske svigerdatter Sarah søgte en festkjole.

- Min datters tilkommende er fra Færøerne, og de skulle giftes deroppe. Men på grund af coronaen kunne det ikke blive der, hvis familien fra Frankrig skulle med. Så nu skal hun giftes i Halsted Kirke, hvor hun blev døbt. Festen holder vi på Lungholm, fortæller Charlotte.

Mange gæster fortæller historier om, hvor meget butikken og det søde personale har betydet for dem.

- Jeg er stolt ... meget stolt. Det er jo lige før, man tuder, siger Lili, da hun med blanke øjne tager imod endnu en lykønskningsbuket fra en glad kunde.

Lili overtog ledelsen af Røde Kors-butikken for 11 år siden. Her grundlagde hun den succes, butikken oplever i dag.

- Vores omsætning stiger hvert år. I juli slog vi rekorden med en omsætning på 90.000 kroner, siger Lili.

- Det, jeg gjorde, da jeg overtog, var at få en vaskemaskine og tørretumbler, så det er rent og pænt tøj, folk får. Og så satte jeg priserne ned. Det har givet bonus ... Dét, og så mine søde piger, smiler Lili.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce