Uden store selskaber i den historiske bygning er der plads til at gå nye veje.
MARIBO Med den seneste sænkning af forsamlingsloftet røg endnu flere planlagte fester og arrangementer på Bangs Have Pavillonen, og derfor er det tid til at tænke alternativt for restaurantchef Max Christensen.
- Vi prøver at gå lidt mod strømmen og begynder fra på mandag med at åbne for a la carte. Det er noget, som vi har talt om i flere år, men som der ikke rigtig har været tid og overskud til.
Nu er der god tid, og da idéen blev præsenteret for det faste personale og ejer Mogens Nilsson, tog de imod med begejstring. Forventningerne er sat, så de passer til de trange corona-tider, og Max Christensen ved godt, at det er noget, som skal bygges stille og roligt op over de kommende måneder.
Kort efter idéen blev præsenteret på Facebook, havde Bangs Have Pavillonen dog de første henvendelser, og derfor tror restaurantchefen på, at der er et marked. Køkkenet vil være åbent fra mandag til lørdag mellem klokken 17 og 21.
- Så har gæsterne god tid til at nyde desserten eller en kop kaffe, inden vi skal være lukket klokken 22, siger Max Christensen.
Menukortet kommer til at bestå af tre forretter, fire hovedretter og tre desserter, og det hele i et prisleje, hvor alle kan være med.
- Men det bliver ikke til buffetpriser. Til gengæld satser vi på få retter, som der til gengæld er kræset for, og vi prøver at lave det, så vi med tiden bruger næsten udelukkende lokale råvarer.
For Max Christensen og personalet har det været spændende at gå i gang med at sammensætte menukortet, og selv om det er hårde tider, er alle gået til opgaven med en fornyet gejst og tro på fremtiden.
- Jeg hører da selv til typen, der savner et sted, hvor man kan sidde i smukke omgivelser og hygge sig, og det kommer der så nu, siger Max Christensen.
For mange vil der samtidig være mulighed for at gå i byen med de nærmeste venner og på den måde måske finde et alternativ til de julefrokoster, som i stort tal er aflyst.
For restaurantchefen er én ting dog vigtigere end alle andre.
- Det absolut bedste for mig er, at vi ikke har bygningen her stående tom i de kommende måneder, men at der vil være liv her, slår han fast.
Gæsterne er velkomne til at bestille bord, men det er ikke et krav for at komme ind. Der er masser af plads i Bangs Have Pavillonen, og der kan altid blive åbnet til flere lokaler, hvis der pludselig bliver travlt.
Tidligere på måneden blev de faste medarbejdere fyret, men da alle har et halvt års opsigelse, er det håbet, at fyringerne kan trækkes tilbage til foråret.