Annonce
Lolland

Åbner for a la carte

- Det absolut bedste for mig er, at vi ikke har bygningen her stående tom i de kommende måneder, siger restaurantchef Max Christensen. Foto: Anders Knudsen

Uden store selskaber i den historiske bygning er der plads til at gå nye veje.

MARIBO Med den seneste sænkning af forsamlingsloftet røg endnu flere planlagte fester og arrangementer på Bangs Have Pavillonen, og derfor er det tid til at tænke alternativt for restaurantchef Max Christensen.

- Vi prøver at gå lidt mod strømmen og begynder fra på mandag med at åbne for a la carte. Det er noget, som vi har talt om i flere år, men som der ikke rigtig har været tid og overskud til.

Nu er der god tid, og da idéen blev præsenteret for det faste personale og ejer Mogens Nilsson, tog de imod med begejstring. Forventningerne er sat, så de passer til de trange corona-tider, og Max Christensen ved godt, at det er noget, som skal bygges stille og roligt op over de kommende måneder.

Kort efter idéen blev præsenteret på Facebook, havde Bangs Have Pavillonen dog de første henvendelser, og derfor tror restaurantchefen på, at der er et marked. Køkkenet vil være åbent fra mandag til lørdag mellem klokken 17 og 21.

- Så har gæsterne god tid til at nyde desserten eller en kop kaffe, inden vi skal være lukket klokken 22, siger Max Christensen.

Menukortet kommer til at bestå af tre forretter, fire hovedretter og tre desserter, og det hele i et prisleje, hvor alle kan være med.

- Men det bliver ikke til buffetpriser. Til gengæld satser vi på få retter, som der til gengæld er kræset for, og vi prøver at lave det, så vi med tiden bruger næsten udelukkende lokale råvarer.

For Max Christensen og personalet har det været spændende at gå i gang med at sammensætte menukortet, og selv om det er hårde tider, er alle gået til opgaven med en fornyet gejst og tro på fremtiden.

- Jeg hører da selv til typen, der savner et sted, hvor man kan sidde i smukke omgivelser og hygge sig, og det kommer der så nu, siger Max Christensen.

For mange vil der samtidig være mulighed for at gå i byen med de nærmeste venner og på den måde måske finde et alternativ til de julefrokoster, som i stort tal er aflyst.

For restaurantchefen er én ting dog vigtigere end alle andre.

- Det absolut bedste for mig er, at vi ikke har bygningen her stående tom i de kommende måneder, men at der vil være liv her, slår han fast.

Gæsterne er velkomne til at bestille bord, men det er ikke et krav for at komme ind. Der er masser af plads i Bangs Have Pavillonen, og der kan altid blive åbnet til flere lokaler, hvis der pludselig bliver travlt.

Tidligere på måneden blev de faste medarbejdere fyret, men da alle har et halvt års opsigelse, er det håbet, at fyringerne kan trækkes tilbage til foråret.

  • Anders Knudsen
    - Det absolut bedste for mig er, at vi ikke har bygningen her stående tom i de kommende måneder, siger restaurantchef Max Christensen. Foto: Anders Knudsen
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Annonce
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo