cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder

Ved Naturlandets tredje infohus på Lolland bliver der også en vandkantsbro med kajakponton og krabbebro. Der er ikke søgt om tilladelse til at udvide stranden, selv om det ser sådan ud på tegningen.
Foto: Tegning: ETN Arkitekter

Lolland

Arbejdet går snart i gang

Alle tilladelser i hus til at peppe Hestehovedet op.
01. november 2020 kl. 11:22 Af Marianne Knudsen

Annonce

HESTEHOVEDET Inden sommer næste år vil de forskellige elementer i den helhedsplan, der er lagt for Nakskovs badestrand og det rekreative område på Hestehovedet, stå klar.

Lolland Kommune har nu fået alle tilladelser i hus til de forskellige delelementer, fortæller en glad programdirektør for Nakskov 2030, Tim Jeppesen:

- Nu er vi i gang alle tre nedslagssteder. På Hestehovedet, med Bymidtefonden og istandsættelse af Nakskovs bygningsarv og med arkitektkonkurrencen om havnen. Desuden følger Axeltorv tidsplanen. Firmaet SLA er ved at tilrette det projekt, politikerne har godkendt, og i december holder vi et infomøde om torvet. Der kan folk så komme med bemærkninger, hvis der er noget, vi skal være opmærksomme på, fortæller programdirektør Tim Jeppesen.

På Hestehovedet er der nu givet tilladelse til at forlænge den eksisterende solnedgangstrappe, placering af Naturlandet Lolland-Falsters infohus, der skal formidle Nakskov Fjords natur, en vandkantsbro og adgangsforhold til den samt etablering af den længe ønskede legeplads og omlægning og etablering af stier.

Hestehovedet får en af firmaet Monstrums unikke legepladser med fokus på kunstnerisk kvalitet, der har opnået flere priser og været nomineret til priser. Firmaet laver legeredskaber, der ikke kun kan klatres på, rutsjes ned ad eller gynges i, men som kan sætte gang i legen ved at være et rum, hvor der er god plads til fantasien.

Indtil videre vil Nakskov 2030 holde det som en hemmelighed, hvordan legepladsen udformes, men "vi kobler os op på det dyreliv, der er derude," røber Tim Jeppesen.

Helhedsplanen skal udvikle og styrke området rekreativt og virke inviterende til mere ophold, leg og fordybelse i det fri.

Det allerede etablerede Strandtorv får selskab af skulpturen Nakskovpigen, der flyttes derhen. Solnedgangstrappen forlænges, så den bliver en egentlig trappe fra stien, og Naturlandets infohus placeres ved foden af bakken ved restaurant Fjorden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce