Annonce
Lolland

Beboere vrede over ballade i boligblok

Medarbejderne fra helhedsplanen prøver at finde ud af, hvem de unge ballademagere er, så de kan få et tilbud om noget meningsfyldt at tage sig til. Foto: Jan Knudsen

En gruppe unge laver ballade i boligblokke. Helhedsplanen har en indsats klar, men svært ved at identificere de unge.

NAKSKOV Maskerede unge har på det seneste skabt utryghed i Nakskov Almene Boligselskabs boligblokke ved Nørrevænget i Nakskov. Det fortæller en gruppe beboere. De ønsker at være anonyme men beretter om en række episoder i forrige uge.

- Tirsdag aften klokken 22.30 kom seks-syv personer op i opgangen og begyndte at banke på dørene. Det var unge i alderen 14-15 år. Den første gang blev de jaget ud af en vred beboer, men de kom to gange mere. Det kan ikke være rigtigt, man ikke kan bo i sin lejlighed i fred, siger en.

- Torsdag aften klokken 16.30-22 blev der smadret ruder i nogle beboeres biler. Vi har været i kontakt med boligselskabet, og det hjælper ikke, men nu er det nok. De skal gøre noget nu, siger en anden.

Fra en tredje lyder det:

- Søndag aften blev der punkteret dæk på tre biler. Der blev brugt søm. Nogle kunne ikke komme på arbejde eller aflevere børn.

Og en fjerde beretter:

- Der blev fyret fyrværkeri af i opgangen, så der kom røg i lejligheden, og så jeg skulle lufte ud i to timer. Der kom også et stort, sort hul i væggen. Det er repareret. Men min nabo fik smidt en skraldespand med fyrværkeri foran hoveddøren.

Mange er utilfredse

Beboerne påpeger også, at der sidste år blev stjålet fra en hel række kælderrum, og at gruppen af unge lømler holder til i kældrene, hvor de ryger.

- Det er de samme personer, der har gjort det, og de går rundt med maskering foran mund og næse, så de mindre børn bliver bange, beretter de.

Beboerne fortæller, at de har kontaktet politiet, som blot henviste dem til forsikringsselskabet, hvis noget var ødelagt. Men de har også talt med Nakskov Almene Boligselskab, som bebudede, at det vil tage fat i Helhedsplanen. Men beboerne oplever ikke, at der bliver taget hånd om problemet.

- Der er mange, der er utilfredse med, at der ikke bliver gjort noget ved det, lyder det fra en af beboerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvem er de unge?

Hos Boligkontoret Danmark - som er administrator for Nakskov Almene Boligselskab og Helhedsplan Lolland - fortæller chefen for de boligsociale indsatser, Katja Giebel, at man er opmærksom på problemet.

- Vi ved godt, der har været nogle forhold, for vi taler hele tiden med beboere og afdelingsbestyrelser og er i løbende dialog med politiet og SSP, siger hun.

Katja Giebel vurderer, at balladen hænger sammen med, at coronaen har gjort det nødvendigt at holde lukket i den lokale ungdomsklub.

- Det er dybt ulykkeligt, og vi bliver bekræftet i, at det er nødvendigt at have det her værested. Men ingen kan gøre ved, at der er corona. Der skete noget af det samme i foråret, da vi måtte lukke vores værested. Der endte vi med at lave nogle individuelle forløb for nogle af dem. Det er vi parate til igen, men det kræver, at vi kan identificere de unge, og det kan vi ikke her. Vi ved ikke, hvad det er for nogle unge, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Runderer hver aften

Katja Giebel understreger, at helhedsplanens medarbejdere går runder hver eneste aften og også har en plan klar med nogle forløb til de unge. Medarbejderne skriver også rundt i forskellige sms-grupper for at finde frem til dem, der har brug for noget fornuftigt at tage sig til.

- Vi håber, at politiet eller SSP bliver klogere på, hvem de er, eller at beboerne kan identificere dem, så medarbejderne i helhedsplanen kan prikke dem på skulderen og spørge, om ikke de skal finde noget andet at lave. Det plejer de gerne at ville, og der er generelt en ret god kontakt til de unge, fastslår hun.

I øvrigt bemærker Katja Giebel. at helhedsplanen kun har penge til at køre et år og tre måneder endnu. Og i øjeblikket er det uvist, om der bliver penge til at fortsætte. Landsbyggefondens økonomiske ramme til at støtte boligsociale indsatser er nemlig reduceret fra 232,5 millioner til 140 millioner kroner om året.

- Og jeg kan ikke lade være med at tænke, at den her coronaperiode godt kan varsle, hvad der sker, hvis vi ikke har et værested længere, siger chefen for de sociale indsatser.

  • Medarbejderne fra helhedsplanen prøver at finde ud af, hvem de unge ballademagere er, så de kan få et tilbud om noget meningsfyldt at tage sig til. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet