cookie-og-privatlivspolitik
En 22-årig erkendte i retten, at han havde behandlet et større dyrehold groft uforsvarligt.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Blev frakendt retten til at holde dyr i fem år

22-årig dømt for at behandle et større dyrehold groft uforsvarligt
03. december 2019 kl. 16:45 Af Peter Gade

Annonce

To hunde, en gris, fire ponyer, 16 kaniner og et ukendt antal høns og gæs var alle i så dårlig stand, da politiet sammen med en dyrlæge kom til en adresse på Saltougvej ved Torrig en dag i februar 2018, at de fleste måtte aflives på stedet.

Fredag i sidste uge kom det retslige efterspil, da en 22-årig mand, som ejer dyrene på gården, stod sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven.

Der var lagt op til en tilståelsessag, og den 22-årige erkendte forholdene, som de var beskrevet i retsmødebegæringen, hvorefter der kunne rejses tiltale mod manden.

Sagen var kompliceret af, at manden siden dyreværnsforholdet var blevet idømt tre år og ni måneders fængsel for er stribe alvorlige straffelovsovertrædelser.

Dommeren skulle derfor vurdere, om straffen var blevet længere, hvis dette forhold også havde været med i den daværende sag, hvilket ikke var tilfældet.

Der blev ingen tillægsstraf, men til gengæld bestemte dommeren, at den 22-årige skulle frakendes retten til at eje, bruge, passe eller i det hele taget beskæftige sig med dyr indenfor en periode på fem år.

Manden var i forvejen frakendt retten til at have med dyr at gøre i tre år på grund af en tidligere dom for lignende forhold.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce