cookie-og-privatlivspolitik
God mad er en vigtig del af Apple Flower Festival. Måltiderne indtages ved langborde under åben himmel mellem de blomstrende æbletræer.

2

Billeder

God mad er en vigtig del af Apple Flower Festival. Måltiderne indtages ved langborde under åben himmel mellem de blomstrende æbletræer.
Foto: Kim Tonning/arkiv

Lolland

Blomsterfestival holder sabbatår

Der bliver ingen Apple Flower Festival i 2019
17. januar 2019 kl. 17:00 Af Lise Ravnkilde

LILLEØ Efter syv år med festival på Lilleø har folkene bag Apple Flower Festival valgt at holde pause i år.

Holdet bag festivalen, der blandt andet består af Claus Meyer og Kenneth Bager, har besluttet at tage et sabbatår.

- Vi tager en tænkepause, men festivalen vender tilbage næste år, forsikrer en anden fra arbejdsgruppen, Christian Dalholt.

Beslutningen om at holde pause har ikke været let for arbejdsgruppen. Men de ønsker at bevare Apple Flower Festival som noget helt unikt og vil bruge sabbatåret til at gentænke festivalen.

- Vores mavefornemmelse siger os, at vi skal holde pause nu. Der er sket mange ting, siden vi startede, og vi ønsker, at festivalen skal fortsætte mange år frem i tiden. Efter syv år vil vi også gerne sikre os, at det ikke bare bliver en gentagelse af sidste år. Så vi hele tiden kan skabe fantastiske øjeblikke, forklarer Christian Dalholt.

Annonce

Noget af det, gruppen vil arbejde med, er at tænke på, hvad man kan gøre i tilfælde af regnvejr.

Alt foregår under åben himmel.

I de syv år, festivalen har været holdt, har der hver gang været godt vejr hele weekenden. Men arbejdsgruppen vil gerne have en mulighed parat, hvis ikke vejret fortsætter med at være med festivalen.

- Det er på tide at stoppe op og prøve at lave en festival, der ikke er så usikker, både hvad angår vejr og økonomi, fortæller Christian Dalholt.

Økonomien løber rundt, men kun lige. Hvis der sker noget uforudset, kan festivalen hurtigt få økonomiske problemer.

Annonce

- Vi balancerer på en knivsæg med økonomien. Hvis der sker noget uforudset, kan det ikke løbe rundt, og vi vil gerne lave en bæredygtig festival på flere niveauer - også økonomisk, forklarer Christian Dalholt.

Miljømæssig bæredygtighed arbejder festivalen med løbende.

Folkene bag festivalen ønsker, at når gæsterne forlader festivalen, skal øen skal se ud som før, de kom.

En anden udfordring for festivalarrangørerne er logistikken.

- Det er en udfordring, at festivalen er på en lille ø, hvor der ikke er noget i forvejen. Alt skal transporteres frem og tilbage, og når nogen får en ny idé, koster det penge, forklarer Christian Dalholt.

Annonce

Transporten til og fra øen kræver også en del planlægning. Forrige år var der gæster, der var kede af en lang ventetid på færgen på hjemturen.

Det har været en udfordring for arrangørerne at forudse, hvornår folk ville hjem. Sidste år valgte de, at gæsterne ikke kunne bestille plads til hjemturen til et bestemt tidspunkt. Men i stedet meldte sig til en gruppe, som ventede på plads på færgen på festivalpladsen, hvor de blev bespist i ventetiden.

- Hvis alle vil hjem lige efter morgenmaden, bliver der kø til færgen. Sidste år trak vi programmet lidt længere ud, så gæsterne ikke nødvendigvis tog hjem lige efter morgenmaden. Men først og fremmest kommunikerede vi bedre. Vi fortalte, hvordan det skulle foregå, og så var folk med på den, for alle vores gæster er søde og rare, forklarer Christian Dalholt.

Og så roser han i øvrigt færgefolkene for at være fantastiske og sejle i pendulfart.

Arbejdsgruppen håber også, at festivalens mange frivillige fortsat vil være med, når Apple Flower Festival vender tilbage i 2020.

Annonce

Selv om det er et selvvalgt sabbatår, forventer Christian Dalholt allerede nu et vist savn.

- Jeg er sikker på, at når vi når til slutningen af maj, kommer vi til at opleve en tom fornemmelse, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE