cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Brødre dømt for forsøg på røveri

To 15-årige brødre gik løs på knallertkørere.
12. januar 2021 kl. 15:10 Af David Arnholm

Annonce

NAKSKOV 3. oktober ved 22.30-tiden sidste år stoppede to 15-årige brødre to knallertkørere på Blegen ved Byskolen. De to fat i jakkekraverne på de to knallert­kørere og slog en af dem i ansigtet med knyttet hånd, så han fik næseblod, og spurgte, om de havde nogle penge på sig. Det havde de ikke, sagde de to knallertkørere, men det troede de to brødre ikke på, så de gennemrodede lommer og tasker uden dog at finde noget.

Da brødrene således ikke fandt noget at røve, er de kun dømt for røveriforsøg. De nægtede sig skyldige i røveriforsøget, men kunne erkende at have begået vold. På baggrund af de to knallertkøreres vidneudsagn, der var både detaljerede og troværdige, fandt retten dog brødrene skyldige som tiltalt.

Den ene bror var i november blevet idømt syv måneders betinget fængsel for et røveri, mens den anden ikke tidligere var straffet. Sidstnævnte fik en dom på seks måneders betinget fængsel med en prøvetid på to år og skal efterkomme en eventuel afgørelse fra Ungdomskriminalitetsnævnet.

Den anden bror fik en dom på et års betinget fængsel, ligeledes med en prøvetid på to år. Dommen er en fællesstraf, som inkluderer dommen fra november, og han skal også udføre 120 timers ulønnet samfundstjeneste. Derudover skal han i prøvetiden være under tilsyn af Kriminalforsorgen, ligesom også han skal efterkomme en eventuel afgørelse fra Ungdomskriminalitetsnævnet. De to brødre skal også betale sagens omkostninger.

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om, at de også skulle have en advarsel om udvisning fra Danmark. Men på grund af brødrenes unge alder blev dommene betinget, og dermed er der ikke hjemmel til udvisning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce