Annonce
Lolland

De vil bygge ferieboliger i Langø

Fra "Udsigtens" anneks er der udsigt ud over Søndernor og krumodden, der fører til Albuen, og cykelruten Østersøruten går lige forbi. Foto: Jan Knudsen

Teknisk udvalg parat til at ændre lokalplan for 10 grunde.

LANGØ Ægteparret Ida Lund Winther og Stig Rømer Winther, der selv bor i Langø, har købt en ubebygget grund på Fjordvej i Langø. Den ligger tæt på deres egen bolig på Vester Oddevej - og den efterhånden meget berømte troldesti.

De håber nu at få kommunens tilladelse til at opføre et træhus i halvanden etage på grunden. Det skal indrettes som to bed and breakfast-ferielejligheder. Parret planlægger også om et par år at købe yderligere to grunde på udstykningen mellem Fjordvej og Vester Oddevej og opføre to huse mere med tilsammen fire ferieboliger.

Ida Lund Winther og Stig Rømer Winther har i halvandet år lejet et anneks på deres egen bopæl ud gennem portalen Booking.com under navnet "Udsigten", som deres eget hus med formidabel vestvendt udsigt over Søndernor også hedder.

Så uvant med branchen er de ikke.

Inspirationen til at tilbyde overnatning fik de fra et andet Langøpar, Britt Engholm og Jan Hansen, der har "Langø Overnatning", hvor de udlejer en privat afdeling af deres hus ud til gæster.

Det sker også gennem Booking.com, og deres værelse er stort set udlejet altid, og som "Udsigten" vurderet som blandt de bedste steder i Danmark, og det trækker nye gæster til:

- Nogle rejser efter de højeste ratings, og andre ser billeder fra vores sted, der tiltaler dem (red. med stort spabad og åben pejs), fortæller Britt Engholm, der fortsætter:

- Vi har også en del på gennemrejse fra Norge og Sverige til Italien, som ikke synes, at Langø er langt væk fra færgen, når de skal overnatte, og så er der italienere på pakkerejse, der flyver til København, lejer en bil, overnatter hos os, og så skal videre til Odense og se H.C. Andersens Castle - siger de - så til Møn og retur til København. Vi har haft besøg fra 17 lande, også af kinesere på bryllupsrejse, og der er heldigvis langt imellem de utilfredse gæster.

Gæsterne i "Udsigten" er lidt anderledes:

- Det er især børnefamilier og aktive, der kommer for at vandre ud til Albuen eller cykle på fjord- eller digestien, og som har sat sig ind i, hvad området har at byde på, fortæller Ida Lund Winther.

- At der er vand, god bademulighed, og at det ligger lidt afsides, vægtes også, tilføjer hun.

Både Stig Rømer Winther og Ida Lund Winther har travlt med deres respektive jobs som henholdsvis direktør for Femern Belt Development og arrangør af specialrejser for Hurtigruten og kontorleder i organisationen AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators.

Så parret håber, at de med tiden kan skabe en halv arbejdsplads med opsynet med deres overnatningssteder.

Stig Rømer Winther: - Vi vil gerne give vores bidrag til, at Langø ikke sygner hen, og være med til at fremme turismen. Hvis Langø skal overleve som landsby, er det væsentligt, at der er aktiviteter, og gerne af kvalitet.

Jacuzzi kan parret dog ikke byde på, men deres anneks er indrettet med Montana-reoler og Nanna Ditzels Trinidad-stole omkring spisebordet og næsten ubetalelig udsigt.

- Desuden går Danmarks nye nationale cykelrute 8 - Østersøruten - ad fjordstien og digestien lige forbi os og Langø, og så er du nødt til at have overnatnings- og spisesteder, supplerer Ida Lund Winther.

Den gældende lokalplan for området spænder dog ben for parrets planer.

På lokalplanområdet, der omfatter 10 grunde, hvoraf de fire er bebyggede, må der kun opføres helårsboliger, der ikke må anvendes til ferie-, fritids- eller flexboliger.

Men Kommuneplan 2017-2029 udlægger Langø som turismesatsningsområde og giver også mulighed for et mindre feriehotel i byen, så forvaltning og politikere vil lave ny lokalplan for alle 10 udstykkede byggegrunde, der tillader ferieovernatning.

På grund af den kystnære beliggenhed kan der dog være risiko for et veto fra Naturstyrelsen.

Det er her - ud til Fjordvej - at Stig Rømer Winther og Ida Lund Winther gerne vil have et bed and breakfast med to boliger. De bor selv i umiddelbar nærhed. Foto: Jan Knudsen
Stig Rømer Winther har selv tegnet fritidshuset, et træhus i grønlandsk stil, som han og hans kone, Ida, selv agter at opføre. Foto: Jan Knudsen
  • Fra "Udsigtens" anneks er der udsigt ud over Søndernor og krumodden, der fører til Albuen, og cykelruten Østersøruten går lige forbi. Foto: Jan Knudsen
  • Det er her - ud til Fjordvej - at Stig Rømer Winther og Ida Lund Winther gerne vil have et bed and breakfast med to boliger. De bor selv i umiddelbar nærhed. Foto: Jan Knudsen
  • Stig Rømer Winther har selv tegnet fritidshuset, et træhus i grønlandsk stil, som han og hans kone, Ida, selv agter at opføre. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet