cookie-og-privatlivspolitik
Patrick Smith håber, at han ender på Hylddalens store scene. I mange år har det været hans store drøm at indtage den scene.

2

Billeder

Patrick Smith håber, at han ender på Hylddalens store scene. I mange år har det været hans store drøm at indtage den scene.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Elsker de flade marker og stille fortove

Sidste år blev Patrick Smith nummer seks i X Factor - nu er han atter hjemme på Lolland. Fredag udgiver han sin første single, som mange vil genkende.
24. september 2020 kl. 12:50 Af Palle Nevad Frandsen

RØDBY Halvandet år efter Patrick Smith måtte sige farvel til X Factor, er guitaren på plads igen, og den unge lollik er klar til at komme på landevejen - når den rigtigt åbner - for musikbranchen Nok var han ude at spille efter sin tid på tv, men det er først i morgen, at han for første gang udgiver musik.

- Jeg skulle til at udgive musik, inden jeg blev headhuntet til X Factor, og tv-showet endte med at sætte en stopper for de planer, som jeg havde dengang, fortæller Patrick Smith.

Den unge musiker fra Rødby har valgt at mødes i Hylddalen i Maribo. Her stod han som lille knægt foran scenen med sin ukulele og forsøgte at følge jazzmusikerne i rampelyset. Og her vil han selv gerne stå en dag.

Første skridt tager han med sin nye single. Mange vil nikke genkendende til den, når de hører tonerne, for det var den sang, som Patrick Smith sang til sin audition. Teksten til "500 Mil", som sangen hedder, er blevet forfinet sammen med Jacob Eilsø og Frederik Vedersø, men det er stadig et nummer, som står Patrick Smiths hjerte nær.

- Nogle vil måske tro, at jeg ikke har andet. Men jeg har masser af andre sange, men det er denne, som jeg vil begynde med.

Annonce

Sangen handler om at huske alt det gode, der sker i livet, og ikke fokusere på det dårlige. Selv har Patrick Smith vendt blikket fremad, selv om fødderne er solidt plantet på den lollandske muld.

- Da jeg var en 13-14 år gammel, ville jeg gerne flytte til København, hvor jeg skulle bo i kollektiv. Men efter at have haft mange jobs i byen, og har indspillet derinde, er det bare gået op for mig, at jeg elsker de flade marker og de stille fortove. Jeg holder utrolig meget af Lolland.

Som musiker er han klar over, at han skal ud i landet for at overleve, og hans første turné skal også tage ham rundt i hele riget. Den skal både inkludere Færøerne og Grønland. Samtidig vil han også gerne lidt væk fra hovedvejene.

- Præcis som Allan Olsen vil jeg gerne ud i de små forsamlingshuse og optræde, siger Patrick Smith, og der er ingen tvivl om, at han mener det.

Som han sidder der på træbænken i Hylddalen, der virker, som om den trænger til adskillige liter træbeskyttelse, med hænderne hvilende på guitaren, er han helt bevidst om, hvad det er, han skal med sin musik. Han kender sig selv, og derfor kender han også sit publikum.

Annonce

- Jeg ser helt klart mig selv som en sanger, der bliver spillet i hr. og fru hakkebøfs stue, hvor de nynner og synger med på sangene. Jeg er jo selv en af dem, jeg er bare en ung hakkebøf, lyder det med et glimt i øjet fra sangeren.

"500 Mil" er da også en sang, som det er nemt at synge med på, og fællessangen tiltaler ham. Hvis coronaen ikke gør det muligt at komme rigtigt på landevejene, vil han gerne lave en turné rundt på landets højskoler, og det første rigtige album håber han bliver fyldt med fortolkninger.

- Det skal være et album med mine egne fortolkninger af sange som "Linedanser", "Jens Vejmand" og "Solen er så rød mor". Det skal være den type sange, det er jo kulturarv for fanden, lyder det engageret fra sangeren.

Patrick Smith vil give dem sin egen lyd, inspireret af hans egen folk og country-stil, og håber, han kan være med til, at sangene får et liv uden for efterskoler og højskoler.

Nu gælder det dog først "500 Mil", som vil kunne findes på diverse musiktjenester, og samme dag, som sangen udkommer, vil Patrick Smith begynde arbejdet på single nummer to. Musikken skal ud at leve.

AnnonceKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE