cookie-og-privatlivspolitik
En stor menneskemængde havde samlet sig på Axeltorv, da Nota bød på åbent hus og en grillpølse.

14

Billeder

En stor menneskemængde havde samlet sig på Axeltorv, da Nota bød på åbent hus og en grillpølse.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Et tilløbsstykke da Nota åbnede ind til rådhuset

BILLEDSERIE: Folk stormede til for at se Nakskovs nye statslige arbejdsplads.
12. oktober 2019 kl. 11:30 Af Peter Gade

Annonce

NAKSKOV Vejret var rigtigt elendigt, idet regnen stod ned i stænger.

Men det forhindrede ikke et meget stort antal nakskovitter i at tage imod tilbuddet om at se, hvordan statsinstitutionen Nota har fået indrettet sig i det gamle rådhus på Axeltorv. Så der opstod en rigtig lang kø ved indgangen til rådhuset, hvor nakskovitterne blev lukket ind i hold af 15 til en rundvisning.

Og der lød mange rosende ord fra gæsterne til, hvor fint lokalerne var sat i stand. Lokaler, som mange af gæsterne kendte så godt, idet mange tidligere ansatte ved Nakskov og Lolland Kommune naturligt nok mødte op for at gense rådhuset.

Ude på Axeltorv var der i dagens anledning stillet telte op, så de fleste kunne stå i tørvejr, mens de hørte på velkomsttaler, og i den store forsamling var Notas 50 første ansatte på rådhuset let genkendelige i sorte kasketter med Notas logo.

Direktør Michael Wright var først til at tage ordet, og han åbnede med at takke håndværkerne for godt og gedigent udført arbejde over næsten et år i det tidligere rådhus.


Fortrinligt samarbejde

Wright havde også en meget varm tak til Lolland Kommune for fortrinligt godt samarbejde i hele perioden over mere end halvandet år, som udflytningen fra København har taget.

- Der gik ikke mere end et par minutter efter, at det var meldt ud, at Nota skulle flytte til Nakskov, før jeg havde borgmester Holger Schou Rasmusen i røret til en samtale, sagde Michael Wright.

Der gik heller ikke mere end et par dage, før han stod inde hos Nota og fortalte om Nakskov og Lolland.

Der var også roser til kommunaldirektør Thomas Knudsen, der hurtigt og smidigt kunne løse små problemer hen ad vejen

- Jeg har arbejdet under fem ministerier og er vant til at blive bedt om at sende en mail, hvis man har et kort praktisk spørgsmål, fortalte Nota-direktøren.

Sådan er det ikke i Lolland Kommune. Der får man et hurtigt og kontant svar, og samarbejdet har været præget af pragmatisme og praktisk sans.

Direktøren havde også ros til Nakskov Handel & Erhverv, der straks havde henvendt sig og tilbudt hjælp, da det åbne hus på Axeltorv blev annonceret og hjalp med telte og andre praktiske foranstaltninger.

Der var tak til Meny, der havde leveret 1.000 grillpølser til dagen, og det lokale Juuls Bryggeri, der leverede de våde varer til arrangementet.


Ind i lokalsamfundet

Endeligt roste Michael Wright sine medarbejdere, der havde taget flytningen til Nakskov i stiv arm, så det faktisk er lykkedes at få virksomheden til at køre helt upåvirket af strabadserne med udflytninger.

Han understregede, at Nota er hele Danmarks bibliotek, men nu er en del af Nakskov og Lolland. Det vil man blandt andet leve op til ved at melde sig ind i Nakskov Handel & Erhverv som en del af byens erhvervsliv.

Han havde et godt eksempel på, hvordan han og hans medarbejdere havde følt sig velkomne i byen:

- Da jeg forleden var nede i boghandelen i Nakskov og bestille en bog, blev jeg bedt om at opgive mit navn. Straks gav boghandleren hånden og sagde velkommen til byen. Sådan er man aldrig blevet mødt på Østerbro, hvor man går fuldstændigt anonymt omkring, og ingen ved, hvad Nota er. Her er man rigtigt godt modtaget.


Varme klapsalver

Og Michael Wright, der aldrig nogensinde har talt negativt om udflytningen fra København til Nakskov, blev mødt af meget store, varme klapsalver på Axeltorv.

Også borgmester Holger Schou Rasmussen var glad, selvom han var lige ved at fortryde salget af rådhuset, da han så, hvor flot det var blevet istandsat.

- Vi er glade for, at der nu er pustet liv i to ikoniske bygninger i Nakskov, rådhuset og den hvide bygning på Skibsværftsvej.

- Vi ved, det er forbundet med udfordringer, at en arbejdsplads flytter 180 kilometer sagde borgmesteren, der roste Notas ansatte for gå-på-mod.

Og så blev folk lukket ind i hold for at se, hvordan rådhuset er blevet indrettet.

Her fik de blandt andet at vide, at Nota har besluttet, at man kan blive ved med at modtage årets studenter i byrådssalen, som det har været en tradition igennem mange år.

Der er også planer om, at Nota til sommer vil vise film på Axeltorv.

Og så kunne de se, at istandsættelsen havde været tro mod bygningens 150 år gamle historie, selvom kontorlandskabet er blevet lysere med glasdøre.

De første 50 ansatte har taget deres nye arbejdspladser i brug fra i mandags, og produktionen er kommet i gang som planlagt.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce