cookie-og-privatlivspolitik
Modelfoto
Foto: Duy Hoang - Unsplash

Lolland

Familier kan hjælpe hinanden

Lokale familier kan nu hjælpe hinanden med donationer af tøj og legetøj gennem Familiestøtten.
04. oktober 2019 kl. 19:57 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND Tanken bag er enkel: Økonomisk stærke børnefamilier bliver gennem Familiestøtten matchet med økonomisk udsatte børnefamilier, som løbende arver aflagt tøj og legetøj fra donationsfamilien.

Matchene bliver lavet, så familierne har børn af samme køn, men med et par års aldersforskel. På den vis vil der altid være alderssvarende tøj og legetøj at arve.

Familiestøtten er et privat initiativ, som har eksisteret siden 2013. Det findes i otte kommuner rundt om i landet - København, Køge, Roskilde, Odense, Kolding, Esbjerg og Århus - og nu også i Lolland Kommune.

- Vi har været i gang siden 14. september i Lolland Kommune, og vi har allerede lavet det første match, ligesom vi har fået yderligere tilmeldte familier, som gerne vil matches, fortæller initiativtager og projektleder hos Familiestøtten, Sanna Rasmussen.

Lolland Kommune har indgået aftalen med Familiestøtten, fordi gruppen af familier, der har behov for hjælp, er stigende. Det gælder på landsplan, men især i landdistriktskommuner som Lolland, påpeger formanden for børne- og skoleudvalget i Lolland Kommune.

- Derfor ser jeg også Familiestøtten som et vigtigt tiltag ved siden af dem, vi i forvejen har, siger Signe Lund.

Ved at økonomisk udsatte familier modtager alderssvarende tøj til deres børn, slipper børnene for de fysisk synlige tegn på fattigdom, som slidt tøj er, og forældrene lettes økonomisk, så der bliver bedre råd til, at børnene kan gå til fritidsaktiviteter og deltage i sociale arrangementer.

- Når det kommer til at modvirke, at børn i Lolland Kommune vokser op i fattigdom, så skal vi have en så bred palet af tilbud som muligt, så vi rammer så mange udsatte børnefamiliers behov som muligt. Lige fra de lovpligtige tilbud, over kommunens helhedsorienterede arbejde og til, som her, samarbejde med private organisationer, som formidler tøj og legetøj mellem familier i kommunen, siger Signe Lund.

Lolland Kommunes aftale med Familiestøtten løber foreløbig i to år. I den næste tid vil Familiestøtten gøre en indsats for at udbrede kendskabet til ordningen. Det vil ske gennem tilbud til skolerne om 15 minutters oplæg til forældremøder eller skolebestyrelsesmøder, uddeling af flyers og opslag til skolernes Forældreintra, oplyser Sanna Rasmussen.

Hvis man som familie kunne tænke sig en donationsfamilie, eller hvis man gerne vil hjælpe, kan man læse mere på www.familiestoetten.dk.

Familiestøtten koster Lolland Kommune 25.000 kroner om året.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce