cookie-og-privatlivspolitik
- Det nytter ikke at skulle køre fra Errindlev eller Holeby til Nakskov for at aflevere. Dagligdagen skal også hænge sammen, siger medlem af børne- og skoleudvalget Jens Erik Kistrup (V).
- Det nytter ikke at skulle køre fra Errindlev eller Holeby til Nakskov for at aflevere. Dagligdagen skal også hænge sammen, siger medlem af børne- og skoleudvalget Jens Erik Kistrup (V).
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

Forældre skal alligevel ikke ud at køre langt

Børne- og skoleudvalget har ændret antallet af åbne institutioner på lukkedage fra en til to. Det vil sige både én i Maribo og én i Nakskov.
01. april 2021 kl. 11:30 Af Rikke Folm Berg

FAKTA
Som led i budget-21-besparelserne blev indført 10 lukkedage i dagtilbud for at opnå en besparelse på 1,8 millioner kroner. Det blev samtidig besluttet, at forældre til børn i dagtilbud skulle have tilbud om nødpasning på lukkedage - i én institution i kommunen.
Børne- og skoleudvalget drøftede, grundet uenighed, placeringen af lukkedagene flere gange. På udvalgets møde i januar blev lukkedagene endeligt fordelt, og efter administrativ behandling resulterede det i, at der nu er sommerferielukket i kommunens dagtilbud i uge 29 og fem dage i julen/nytår.
Siden har børne- og skoleudvalget igen måttet have sagen til behandling på grund af utilfredshed med antallet af nødpasningstilbud. Det har nu afstedkommet tilbud om nødpasning to steder på lukkedage i 2021.

LOLLAND De 10 lukkedage, som blev besluttet som led i en besparelse på budget-21, bliver alligevel ikke gennemført helt så hardcore som først besluttet.

For fra at forældre, der måtte have brug for det, stod til kun at få tilbud om nødpasning til deres barn i et samlet nødpasningstilbud ét sted i kommunen, så får de nu muligheden to steder i kommunen i 2021.

Det har børne- og skoleudvalget besluttet på det seneste ekstraordinære møde 23. marts.

Det er sket, efter flere forældre har henvendt sig i utilfredshed over, at de i uge 29 i år kunne se frem til at skulle køre deres børn til nødpasning i Trekløveren i Nakskov, uanset hvor i Lollands vidtstrakte kommune, de ellers har deres barn i dagtilbud.

- Vi har gjort det for at imødekomme nogle forældre, der har synliggjort nogle behov, siger formanden for børne- og skoleudvalget, Signe Lund (S).

Annonce

Især forældre fra den østlige del af Lolland Kommune kunne i år se frem til at skulle køre langt for at få barnet nødpasset - og det samme kunne forældre fra Vestlolland til næste år, idet placeringen i uge 29 er tiltænkt at skifte mellem øst og vest.

En overvejelse i administrationen har undervejs været at placere nødpasningen midt i kommunen, for eksempel i Søllested, men den løsning blev fraveget, fordi den ville afstedkomme, at forældre fra både øst og vest skulle ud at køre længere, da børn fra Maribo og Nakskov udgør størstedelen af de passede børn.

Beslutningen i udvalget blev derfor at tilbyde nødpasning i både Maribo og Nakskov, hvilket indebærer en årlig merudgift på 110.000 kroner. Dog forudsat, at nødpasningen kan organiseres med fem medarbejdere i åbningstiden hvert sted, hvilket muliggør op til 40 børn i nødpasningen hvert sted.

Det er imidlertid ikke nyt, at besparelsen indebærer både praktiske og økonomiske udfordringer i forhold til transport. Det har både bestyrelser og medarbejderudvalg påpeget i de høringssvar, der blev givet, da besparelsen i 2020 blev foreslået op til budgetforhandlingerne.

Ifølge Tine Vinther Clausen (V) kan det, det til trods, være svært at se alle konsekvenserne af et spareforslag.

Annonce

- Det er svært at konsekvenstænke alt. Vi havde forestillet os nødpasningen centralt placeret i kommunen, og selv om Nakskov er et fantastisk sted, så er det måske ikke så centralt, og da vi vedtog det, vidste vi ikke, hvorfra i kommunen børnene med nødpasningsbehov ville vise sig at komme, siger hun.

Ifølge formanden for børne- og skoleudvalget har en af udfordringerne desuden været, at datoerne for lukkedagene blev meldt sent ud, efter at folk havde planlagt deres ferie. Det har øget behovet for nødpasning, påpeger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE