cookie-og-privatlivspolitik
I Blans har der været to gadelamper, som begge har kastet lys over byens busstoppesteder, men nu er begge blevet slukket af Lolland Kommune. Det sker for at undgå at sætte måler på dem.
I Blans har der været to gadelamper, som begge har kastet lys over byens busstoppesteder, men nu er begge blevet slukket af Lolland Kommune. Det sker for at undgå at sætte måler på dem.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Har droppet nogle gadelys

Vejtekniker: - Det vil koste kommunen omkring en halv million kroner, hvis man skal have måler op de steder, hvor der ikke er en i dag.
09. januar 2020 kl. 14:20 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

BLANS Før jul blev stjernerne en lille smule klarere i Blans. Her slukkede nemlig byens to gadelamper, der var placeret ved byens busstoppesteder. Nogle af byens borgere tog efterfølgende kontakt til kommunen og fandt ud af, at gadelygterne var sparet væk. Det samme er sket en håndfuld andre steder i kommunen.

Sidste år slog Energistyrelsen i en ny bekendtgørelse fast, at alt elforbrug skal måles, og det er grunden til, at kommunen flere steder har trukket stikket.

- Hver af de syv tidligere kommuner håndterede tingene forskelligt, og i eksempelvis Blans blev forbruget af strøm ikke afregnet. Til gengæld havde man en aftale om en fast afregning, fortæller vejtekniker Henrik Egholm fra Lolland Kommunes Park & Vej-afdeling.

Skulle gadelyset forblive tændt, ville kommunen være nødsaget til at sætte en elmåler op på disse gadelamper, og den løsning anså man ikke for rentabel.

Op mod 50 steder har man i kommunen valgt at lukke for strømmen, fremfor at opsætte en måler, men kun fem eller seks af disse er gadelys. Der er blandt andet også en gangtunnel under rute 9, hvor der hverken er lys før eller efter, og hvor to lamper i tunnelen er blevet slukket.

- Skulle vi sætte målere op alle disse steder, ville det koste kommunen omkring en halv million kroner om året i strøm, plus en målerafgift på 1.000 kroner pr. måler, forklarer Henrik Egholm.

Den udgift fandt man i Park & Vej ikke hang sammen med, hvad man fik ud af strømforbruget. Sagen har ikke været behandlet politisk, men politikerne er blevet orienteret om, at Lolland enkelte steder har prioriteret stjernehimlen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce