cookie-og-privatlivspolitik
Udsigten fra klosterruinen mod Svaneparken. Bevoksninger mellem nybyggeriet og ruinen skal være med til at skjule boligblokkene, ligesom farvevalg og arkitektur er valgt for at skjule dem.

2

Billeder

Udsigten fra klosterruinen mod Svaneparken. Bevoksninger mellem nybyggeriet og ruinen skal være med til at skjule boligblokkene, ligesom farvevalg og arkitektur er valgt for at skjule dem.
Foto: Dall og Lindhardsen

Lolland

Ingen dispensationer til ny lokalplan

Flere møder med styrelse var med til at forme byggeri.
28. februar 2021 kl. 13:15 Af Palle Nevad Frandsen

MARIBO Bliver en ny lokalplan for det område, der tidligere husede købmandsgården Grandfeldts Gård, godkendt, kan der ikke udstedes dispensationer til planen. Det forklarede Katja Vestergaard Nielsen fra kommunens teknik og miljø-myndighed, da hun torsdag orienterede Lolland Kommunes byråd om planerne for byggeriet.

- Lokalplanen giver tilladelse til det her byggeri og intet andet. Den skal være så præcis, at man i teorien ikke kan dispensere fra den. Bliver der søgt en dispensation, bliver der søgt om en ny lokalplan, forklarede hun til byrådets politikere.

Katja Vestergaard Nielsen kaldte det en meget firkantet projektlokalplan, der har skullet leve op til en række principper, som man er blevet enig med Slots- og Kulturstyrelsen om.

Ved en række møder mellem kommune, bygherre og styrelse blev mulighederne for et byggeri på den historiske placering drøftet. Købmandsgården ligger lige ud til Lilletorv, der var torvet i Skimminge, som var landsbyen, inden klostret kom til.

På møderne blev forskellige papmodeller af et kommende byggeri stillet op på en model af bydelen. Det skete for at finde ud af, hvilke størrelse bygninger der passede i området, ligesom der blev arbejdet med håndskitser for at nå frem til de rette stemninger til Svaneparken, som nybyggeriet kommer til at hedde.

Annonce

Her blev det også besluttet, at de nye boligblokke, der kommer tættest på søen, vil blive sorte og i en neutral arkitektur, der skal være med til at sikre, at Svaneparken ikke fremstår så tydelig i området. Ikke mindst når man kigger fra Klosterruinen.

- Vi har fået udarbejdet en miljørapport, der har fastsat, at den tætte og skjulende beplantning, der er i haverne, skal fastholdes. Hvis den fjernes, skal den erstattes på egen grund, så man også fremadrettet har den skjulende effekt.

Den nye lokalplan for området er i øjeblikket i høring, og det er muligt at komme med bemærkninger frem til 12. marts. Hele lokalplanforslaget kan læses på Lolland Kommunes hjemmeside.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE