Annonce
Lolland

Konkurs betød tabte sundheds-oplysninger

Fra den ene dag til den anden kunne patienter ikke længere bestille tid eller kommunikere online hos mange læger og bestille tid til blodprøve og EKG på sygehusene. Foto: Polfoto, arkivfoto

Online-bestilling lukkede, og patienters tidsbestillinger på sygehuse og kommunikation med praktiserende læger er gået tabt

Var ikke synlige

I flere år har it-systemet Cure4you været det mest brugte til online-kontakt til mange praktiserende læger, og tidsbestilling til EKG- og blodprøver på Region Sjællands sygehuse.Men tirsdag 4. september sluttede det brat, da Cure4You gik konkurs, og systemet blev lukket. It-systemets konkurs betød masser af besvær for tidsbestilling, og tabte oplysninger for patienter, læger og sygehuse.Fra den ene dag til den anden kunne patienter ikke længere benytte sig af muligheden for at bestille tid til EKG eller blodprøvetagning online hos regionens sygehuse.Var ikke synlige Og hos mange praktiserende læger forsvandt ikke bare patienternes mulighed for at kommunikere online med deres læge eller genbestille receptpligtigt medicin. Også databasen med tidligere kommunikation forsvandt. Ligesom muligheden for at genbestille receptpligtigt medicin forsvandt for patienterne.

På sygehusene - lokalt Nykøbing F. Sygehus og Regions Sjællands blodprøvetagning i Sundhedshuset i Nakskov - betød det, at bestillinger fra patienter, som havde bestil tid online til blodprøve og EKG, ikke længere var synlige for personalet.

- Konkursen var ventet, og vi var i gang med at finde en anden leverandør, men nåede det ikke inden konkursen, fortæller ledende overbioanalytiker på Nykøbing, Næstved og Slagelse sygehuse, Vibeke Deleurand.

- I Region Sjælland var vi i forvejen ikke tilfreds med Cure4you-systemet, og vi var i gang med at forberede et nyt system. Ligesom vi havde bedt kurator for Cure4you om adgang til databasen, men det fik vi ikke, og konkursen lukkede alle muligheder for os sidste tirsdag.

- I forvejen var vi ved at forberede en supplerende mulighed til onlineløsningen, således at patienterne også kunne ringe for at bestille tid. Og den løsning måtte vi lynhurtigt sætte i værk med ekstra mandskab på.

Vibeke Deleurand fortæller, at i snit 20-30 borgere dagligt har benyttet sig af den nye telefonlinje, siden den blev sat i værk.

- Et nyt system til onlinebooking er klar til at blive implementeret som et pilotprojekt i slutningen af september på Slagelse Sygehus. Hvis det fungerer optimalt, regner vi med at brede det ud til de øvrige sygehuse i regionen senest i slutningen af i år. Ligesom vi fastholder muligheden for at bestille tider via telefonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har fået ny løsning

I PLO - Praktiserende Lægers Organisation - kan man ikke svare på, hvor mange praktiserende læger og lægehuse på Lolland-Falster, som har brugt Cure4You-løsningen. Men kommunikationschef i organisationen Jonas Heltberg fortæller, at de fleste læger har fået en ny løsning.

- Vi er opmærksomme på, at virksomheden Cure4you, der har leveret hjemmesider med tidsbestilling og e-konsultation til 200 klinikker landet over, er gået konkurs. Af de 200 klinikker er cirka 150 overgået til ny leverandør (EG), imens omkring 50 klinikker ikke har fået skiftet endnu.

- Men vi ved, at EG arbejder på at overføre de resterende klinikker til EG's hjemmesideløsning, og vi forventer, at det er bragt i orden inden denne uges udgang.

(EG udbyder digitale it-løsninger både til offentlige og private virksomheder, red.)

Grunden til, at virksomheden Cure4you gik konkurs, er ifølge udtalelser fra Torsten Bolbjerg, der står bag Cure4You, til Finans.dk, at det ikke har været muligt for virksomheden at byde ind på en ny national sundhedsapp "Lægen i lommen", som Sundhedsministeriet og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) samarbejder om.

I begyndelsen af august blev it-virksomheden Trifork eHealth valgt som udbyder til den offentlige nationalapp. Derfor var det ifølge direktør Torsten Bolbjerg naturligt at lukke Cure4You.

  • Fra den ene dag til den anden kunne patienter ikke længere bestille tid eller kommunikere online hos mange læger og bestille tid til blodprøve og EKG på sygehusene. Foto: Polfoto, arkivfoto
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof