cookie-og-privatlivspolitik
Det kan blive dyrt at hæve penge i hæveautomaten på Bregnevej i Nakskov. Foruden Loomis driver Euronet også over 100 hæveautomater i Danmark, og der gælder samme gebyr-princip, advarer Avisen Danmark videre om.
Det kan blive dyrt at hæve penge i hæveautomaten på Bregnevej i Nakskov. Foruden Loomis driver Euronet også over 100 hæveautomater i Danmark, og der gælder samme gebyr-princip, advarer Avisen Danmark videre om.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Kunder må betale dyrt for at hæve kontanter

Det kan koste et gebyr på op til 30 kroner at hæve penge
14. januar 2020 kl. 06:31 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV Flere banker er begyndt at sælge deres hæveautomater til andre virksomheder. Eksempelvis har Sydbank og Jyske Bank solgt flere hæveautomater til virksomheden Loomis, der ellers håndterer og transporterer penge.

Det kan derfor nu koste et gebyr på op til 30 kroner per hævning. Det skriver Avisen Danmark. Hæveautomaten ved Fakta på Bregnevej i Nakskov er en af de automater, som Loomis har overtaget.

Afdelingsdirektør Susan Søgren, Jyske Bank Nakskov, siger til Folketidende, at banken solgte hæveautomaten tilbage i juni - og intet har med den at gøre i dag. Loomis reklamerer da meget synligt på den.

Problemet er nu, at borgerne - uden at de lægger mærke til det - risikerer store gebyrer, når de hæver kontanter i den lokale automat, hvor det tidligere var gratis - eller måske kostede fem kroner.

Baggrunden er, at det mest udbredte betalingskort i Danmark, Visa/dankort, består af både et internationalt betalingskort og et almindeligt dankort, der gør, at bankkunder kan hæve gratis eller til et lille gebyr både i egen banks og i andre danske bankers hæveautomater, forklarer Avisen Danmark.

Men når Loomis eksempelvis køber en hæveautomat, er det ikke længere muligt at bruge dankort-delen, da Loomis ikke har en aftale med betalingsudbyderen Nets, der står bag dankort.

Hævningen af kontanter sker gennem Visa-delen, og det tager nogle banker et gebyr for. Præcis på samme måde, som hvis hæveautomaten fysisk stod i udlandet.

Til Avisen Danmark siger forretningsudvikler i Loomis, Morten Juhl, at det på nuværende tidspunkt ikke giver økonomisk mening for firmaet at indgå en dyr aftale med Nets, så kunderne kan undgå høje gebyrer i hæveautomaterne.

Lørdag ved hæveautomaten på Bregnevej lød det bramfrit fra Claus Bagger:

- Det er noget svineri. Jeg har godt registreret, at jeg blev trukket et stort beløb, når jeg hævede i automaten, så jeg har ikke brugt den siden i sommer, siger han.

I Forbrugerrådet Tænk mener man, at skiltningen ved hæveautomaterne bør være bedre.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce