cookie-og-privatlivspolitik
Kunstgræsbanen på Nakskov Stadion er under renovering, men forventes at åbne igen i løbet af juni.
Kunstgræsbanen på Nakskov Stadion er under renovering, men forventes at åbne igen i løbet af juni.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Kunstgræsbanen på stadion genåbner i juni

Om få uger kan skoleelever og fodboldspillere tage ny 2,5 millioner kroner dyr kunstgræsbane i brug.
03. juni 2021 kl. 17:20 Af Benedicte Lorenzen

NAKSKOV En grå overflade møder øjet, når man i dag lægger vejen forbi Nakskov Stadions kunstgræsbane. Vi skal dog kun få uger ind i juni, før fodboldspillere atter kan betræde den grønne bane, der lige nu er ved at få ny belægning. Det fortæller parkforvalter i Lolland Kommune Helle Kjørup Nielsen:

- Jeg forhørte mig lige om, hvornår banen forventes at åbne, og det foreløbige svar er 14. juni. Det er dog ikke helt sikkert, at tidsplanen holder, men i løbet af juni tør jeg godt love, siger hun.


Dyrere end forventet

En renovering har længe været et stort ønske, for 11-mandsbanen har i den grad været nedslidt. Den tidligere belægning kom på i 2009, og ifølge eksperterne holder en bane af denne type cirka 10 år.

Vejen til renoveringskronerne har dog været lang, men da regeringen sidste år fremrykkede anlægsarbejderne og øgede mulighederne for lånefinansiering, besluttede Lolland Byråd at renovere kunstgræsbanen og atletikanlægget på Nakskov Stadion.

I første omgang blev prisen beregnet til at være 1,5 millioner kroner, men efter den indledende vurdering kunne kommunens park og vej-afdeling sammen med den eksterne rådgiver slå fast, at renoveringen i stedet ville blive op mod 2,5 millioner kroner, blandt andet fordi udgifterne til bortskaffelse af det gamle materiale var dyrere end først antaget.

Annonce

Kørt til genbrug

- Efter udbudsrunden endte vi med at vælge firmaet Polytan, som har fjernet den gamle kunstgræsbane og kørt den til virksomheden Re-Match i Herning. Som de eneste i Danmark hjælper de stadioner og sportsarenaer af med deres udtjente kunstgræsbaner, som de renser og genbruger, siger Helle Kjørup Nielsen.

Det har været en udfordring, at spillerne slæber små rester af underlaget med sig, når de forlader kunstgræsbanen. Ønsket har derfor været, at man kunne finde en ny og mere bæredygtig belægning:

- Der er forskellige mere miljøvenlige løsninger under udarbejdelse, men vi er lige en gang for tidligt, så den nye gummimåtte, vi kommer på, bliver magen til den gamle, siger Helle Kjørup Nielsen og tilføjer:

- Næste gang vi skal skifte banen i Nakskov, tænker jeg, at vi vælger en mere bæredygtig løsning. Indtil da har vores rådgiver lavet nogle løsninger, der gerne skulle betyde, at materialet bliver mere på banen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE