cookie-og-privatlivspolitik
En kvinde er blevet dømt, efter at hun udløste et trafikuheld, da hun som passager i en bil pludselig rev i rattet.
En kvinde er blevet dømt, efter at hun udløste et trafikuheld, da hun som passager i en bil pludselig rev i rattet.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Kvinde dømt: rev i rattet, så manden kørte galt

Ægtepar mente ikke uheldet behøvede rettens afgørelse.
10. juni 2021 kl. 08:03 Af David Arnholm

SØLLESTED 4. maj 2020 kort før middag kom en mand kørende på Højrebyvej, da en bil kom kørende mod ham med anslået 50-60 kilometer i timen. Blot 20 meter fra ham svingede den modkørende pludselig kraftigt til venstre mod ham, så han blev nødt til at undvige. Herefter drejede den kraftigt til højre, fløj ud over en grøft, torpederede et skilt og et træ og blev totalskadet.

Manden standsede og gik over til den havarerede bil, hvor en mand bag rattet forklarede, at en kvinde i bilen havde revet i rattet. Og kvinden sagde, at hun var ligeglad og bare ville dø.

Trafikuheldet har ført til en retssag, hvor kvinden, som i dag er 37 år, blev dømt for at have fremkaldt fare for andre.

Kvinden nægtede sig ellers skyldig, og hun forklarede, at både hun og hendes mand - føreren af bilen - var i chok, fordi de 14 dage forinden havde fået tvangsfjernet deres børn. Det diskuterede de, mens de kørte, og hun havde bedt manden holde ind til siden, da hun skulle kaste op. Men det gjorde han ikke. Og så kom hun ved en ubevidst handling til at ramme mandens arm eller rattet, forklarede hun.

Men det var ikke meningen, og hun gjorde det ikke for at skade nogen, sagde hun. Hendes mand forklarede også, at hun havde taget fat i rattet i affekt og ikke havde gjort det for at skade nogen.

Annonce

Må ikke tage kørekort

På baggrund af forklaringerne konkluderede retten, at kvinden havde taget fat i retten, og at hun derved førte bilen, selv om hun ikke havde kørekort. Derved udsatte hun sin mand for fare, hvilket hun måtte kunne forudse.

Straffen blev fastsat til 30 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år, og hun fik derudover en bøde på 7.000 kroner. Derudover blev hun i et halvt år frakendt retten til at tage kørekort, ligesom hun skal betale sagens omkostninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE