cookie-og-privatlivspolitik
Udstillingen om Lola er primært skabt af museets egne folk og er en helt anden museumsoplevelse, end man er vant til. Livet på Sydlolland for næsten 6.000 år siden faldt i gæsternes smag, og udstillingen sprængte alle rammer.

3

Billeder

Udstillingen om Lola er primært skabt af museets egne folk og er en helt anden museumsoplevelse, end man er vant til. Livet på Sydlolland for næsten 6.000 år siden faldt i gæsternes smag, og udstillingen sprængte alle rammer.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Lola sørgede for et vildt år

Museum Lolland-Falster fik et fantastisk 2020, selvom flere store arrangementer måtte aflyses.
10. januar 2021 kl. 14:01 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Da coronaen lukkede Danmark ned i foråret, gav det bekymring hos museumsdirektør Ulla Schaltz fra Museum Lolland-Falster. 2020 var et år, hvor museet havde masser af store aktiviteter, og ikke mindst særudstillingen Lola på Stiftsmuseet i Maribo var der lagt store kræfter i. Derfor er glæden også stor i disse dage, hvor museet kan se tilbage på et helt vildt 2020.

Besøgstallet steg fra 16.928 i 2019 til 25.983 i 2020, og entréindtægterne blev fordoblet til en indtægt på over 800.000 kroner. Det sker på trods af, at store events blev aflyst, og at flere af museets afdelinger var lukket i en periode eller kørte med plads til få gæster ad gangen.

Især de to afdelinger i Maribo - Stiftsmuseet og Frilandsmuseet - klarede sig godt igennem coronaåret. Frilandsmuseet fik knap 2.000 flere gæster i 2020 og endte på 10.924, mens man på Stiftsmuseet gik fra 926 besøgende til 8.771, selvfølgelig takket været Lola-udstillingen.

- Lola taler til folk, som ikke er typiske museumsgæster. Det var en ny type udstilling, som vi både brugte mange penge og meget tid på, og derfor er det også dejligt, at der blevet taget så godt imod den, siger Ulla Schaltz.

Både børn og voksne blev grebet af udstillingen, hvor stenalderpigen Lola fortæller om livet på Lolland.

- Vi har oplevet, at selv de helt små børn fangede idéen om, at det var Lola, der talte direkte til dem, forklarer museumsdirektøren.

Også Museum Obscurum i Nykøbing oplevede besøgsfremgang og havde 4.376 gæster, selvom der ikke blev præsenteret store nyheder, og kun Reventlow-Museet havde færre gæster end året før. Det skyldes dog nok primært, at man i 2019 havde en stor og velbesøgt særudstilling på museet.

At museet havde billetter til halv pris, mener Ulla Schaltz ikke havde den store betydning.

- Mange gæster var overraskede over, at priserne var sat ned, så jeg tror mere, det skyldes en stor indsats fra ikke mindst Visit Lolland-Falster for at trække gæster til landsdelen.

Samtidig har museumsdirektøren en fornemmelse af, at danskerne ønskede oplevelser, når de nu ikke kunne rejse ud til varmere himmelstrøg.

- Vi kunne mærke, at der var en trang til at blive klogere på Danmark.

Besøgstallene dækker kun de steder med entré, mens antallet af gæster i eksempelvis Reventlowparken endnu ikke er opgjort.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce