cookie-og-privatlivspolitik
Ved Klokketårnet blev Mette Staalgaard og publikum akkompagneret i fællessangen af Martin Valsgaard.

31

Billeder

Ved Klokketårnet blev Mette Staalgaard og publikum akkompagneret i fællessangen af Martin Valsgaard.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nakskov Kulturdag - en fængslende oplevelse

BILLEDSERIE: Byen fik vist, hvad den kan byde på.
08. august 2020 kl. 07:50 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV - Det er sådan et vejr - et solskinsvejr, og det kan man ikke lade være at synge om, mente Mette Staalgaard, da hun på Nakskovs Kulturdag i går inviterede til at deltage i fællessang ved Klokketårnet.

De fremmødte var helt enige i, at solen og varmen skulle hilses, så der blev sunget med på forårsvisen "Det er i dag et vejr," og decibelknappen fik fuld skrue, da monsterhittet fra 1941, "Alle går rundt og forelsker sig" bagefter var på repertoiret.

Det mest populære indslag på årets varmeste sommerdag var dog at komme en tur i "skyggen." På i alt fire ture fik 100 mulighed for at besøge Nakskov Arrest i Tømmergade. Arresten med de 24 enkeltmandsceller står klar til brug, renoveret med nyt tag, etageadskillelse og nymalet, viste tidligere arrestforvarer John Sigvard, der bød velkommen til en tur i spjældet.

Arresten er ikke i brug på grund af mandskabsmangel, da kriminalforsorgen mangler 200 betjente, fortalte han og supplerede ellers med oplevelser bag tremmerne.

Og bag tremmer var måske noget som de børn på Axeltorv, der smadrede luftguitarer for mange penge, skulle have været. De var til rockmusikkoncet med bandet Børn To Be Wild og fik først et kursus i at spille luftguitar og så lufttrommer - og når man er færdig med guitaren, så smadrer man den naturligvis, hvis man er rockmusiker.

Til Deep Purples nummer, der i følge bandet handler om forurening ... "Smog over vandet," kom fire børn på scenen og spillede instrumenterne, mens der blev skrålet med på omkvæddet "Smog over vandet, en ostemad med sky."

Heavy Metal-håndtegnet fik børnene også lært.

Børnene i Privatskolens børnehave og sfo var især blandt dem, der fik noget ud af de mange gratis tilbud, dagen bød på, og pigerne fra sfo'en fik på Axeltorv lavet flotte armbånd af de perler, de havde fået i kreaposer fra LollandBibliotekerne.

Lige fra klokken 10 var der også stort rykind på Nakskovs mange små museer.

I skomagermusset "Fremad" i Vejlegade 9 glædede Eva Frederiksen sig blandt andet over en ny donation, et par børnesko fra 1892. De er lavet med træsøm.

35 var med på historisk kirkegårdvandring, og arkitekt Flemming Skudes Ørnsholt-byvandring var som altid populær. I Foreningen Peter Freuchens lokaler på havnen var det nu også muligt at se nogle af de genstande i virkelighed - og ikke på fotografi - som foreningen har indsamlet med henblik på at åbne et egentligt museum.

Katrine Hartmann fra arbejdsgruppen bag kultudagen siger, at gruppen er tilfreds med forløbet:

- Der var fint besøg mange steder, og der kom også folk fra Maribo, Fredensborg og Frankrig, men til børnerock kunne der godt have været flere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

Annonce