cookie-og-privatlivspolitik
- Det må tiden vise, svarer Henrik Blak Restrup, da Folketidende spørger ham, om det er ham, der kræver 2,5 millioner kroner af pladeselskabet Flexmusic.
Foto: Claus Hansen

Lolland

"Nede Mette"-selskab i strid om millioner

OPDATERET: Blak kræver 2,5 millioner kroner af pladeselskabet bag hittet "Nede Mette".
19. september 2019 kl. 20:10 Af David Arnholm

Annonce
FAKTA
Blak har ikke haft et hit i samme størrelse som "Nede Mette", der udkom i 2016. Han er dog stadig aktiv.
De seneste måneder har han via sit pladeselskab Anger Management Group udsendt to singler:
23. august: "Bombay".
19. juli: "Ooh Wee".

LOLLAND Med nummeret "Nede Mette" scorede rapperen Henrik Blak Restrup fra Nakskov et hit så stort, at pengene begyndte at vælte ind. Succesen var medvirkende til, at Blaks ven Besmir Ismaili, der er krediteret som sangens komponist og producer, i 2017 stiftede pladeselskabet Flexmusic.

Det havde i første omgang adresse hos Henrik Blak Restrup i Nakskov og står i dag som udgiver af "Nede Mette".

Men siden er der kommet grus i maskineriet. I et netop offentliggjort årsregnskab fra Flexmusic - der i dag har adresse hos Sony Music Entertainment Denmark, som er blevet medejer af selskabet - står der således:

"Selskabet er involveret i en tvist med en af selskabets artister, som har fremsendt krav om kompensation på DKK 2,5 mio."

Hvem denne artist er, fremgår ikke, men noget tyder på, at Henrik Blak Restrup og Flexmusic har brudt med hinanden. Efter at Flexmusic - der på sin facebookside beskrives som hjemmehørende i Maribo - i 2018 udgav det lille hit "11 år", har Blak nemlig i slutningen af februar i år stiftet selskabet AMG Productions. AMG står for Anger Management Group, og det er nu det selskab, der udgiver hans sange.

Direkte adspurgt, om det er ham, der kræver 2,5 millioner af Flexmusic, afviser Henrik Blak Restrup det heller ikke, men siger:

- Det vil jeg helst ikke udtale mig om. Det må tiden vise.


Ingen kommentarer

Hos pladeselskabet er man endnu mere ordknap.

Det er i hvert fald ikke muligt at få en kommentar fra Henrik Daldorph Nielsen, der er administrerende direktør for både Flexmusic og Sony Music Entertainment Denmark.

- Der er ikke lige nogen i huset, der har mulighed for at kommentere på Flexmusics regnskab, lyder det fra Sony Music Entertainment Denmark, som afviser, at Henrik Daldorph Nielsen kan udtale sig.

Heller ikke Flexmusic ved direktør Besmir Ismaili vil udtale sig*.


Usikkerhed om udfaldet

Af regnskabet fremgår det dog, at Flexmusic ikke forventer at efterkomme kravet om de 2,5 millioner kroner fra artisten.

"Der er usikkerhed om tvistens udfald, men det er ledelsens vurdering, at tvisten vil falde ud til selskabets fordel", står der således.

Kravet ville da også få alvorlige følger for pladeselskabet, for dets egenkapital er nemlig kun på lige knap 2,5 millioner kroner.

Årsregnskabet melder i øvrigt om et minus på 950.000 kroner, og det fremgår, at Flexmusic er afhængigt af, at Sony Music Entertainment Denmark yder kredit, hvis driften skal fortsætte. Det er Sony Music Entertainment Denmark indstillet på, står der.

Flexmusic har da også indtægter. Det seneste regnskabsår har således budt på en bruttofortjeneste på lidt over en million kroner. Men de indtægter er stort set spist op af lønudgifter.

Dertil kommer, at værdien af de "immaterielle anlægsaktiviteter" - antageligt rettigheder til musik - er nedskrevet med en million kroner fra lidt over fire til lidt over tre millioner kroner.

–-

OPDATERING: Besmir Ismaili har henvendt sig og gør opmærksom på, at det er forkert, når vi skriver, at han ikke vil udtale sig.

Forklaringen er, at Folketidende via Messenger har skrevet til Flexmusics Facebook-side og bedt Besmir Ismaili ringe. En person svarede med en række spørgsmål, men Besmir Ismaili ringede ikke.

Det er der en god grund til, fortæller han. For selvom han er direktør for Flexmusic, har han i forbindelse med striden med Blak mistet adgangen til Flexmusics Facebook-side.

- Systemet er hacket, så jeg kan ikke længere logge ind - heller ikke på Instagram. Det er politianmeldt, men der sker ikke noget, siger han og bekræfter, at det er Henrik Blak Restrup, der kræver 2,5 millioner kroner af Flexmusic.

- Der kører en stævning frem og tilbage, men jeg har trukket mig tilbage og lader advokaterne køre det. Det har taget to år og drænet mig for energi, siger Besmir Ismaili og tilføjer, at Henrik Blak Restrup ikke har fremlagt nogen dokumentation for, at Flexmusic skulle skylde ham de 2,5 millioner kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce