cookie-og-privatlivspolitik
Det har længe været på domsognets ønskeliste at få renoveret kirkens bænke. Nu ser det ud, som om projektet bliver til noget. Bænkgavlene skal også have besøg af en konservator.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lolland

Nu bliver det behageligt at sidde i domkirken

Nye kirkebænke skal give plads til lange ben og store kirkegængere.
17. oktober 2019 kl. 20:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Mangt en stor mand eller langlemmet teenager har ormet rundt på bænkerækkerne i Maribo Domkirke gennem tiden.

- Sæderne er meget smalle, og der er ikke meget benplads. Det er jo ikke meningen, at vi skal torturere folk i kirken, erkender menighedsrådsformand Bent Normann Olsen.

Derfor har det i mange år været et stort ønske hos menighedsrådet, at der kunne findes midler til at skifte de gamle bænke ud.

Nu ser det ud til at lade sig gøre. Projektet er klar, provstiudvalget har givet tilsagn om et beløb, og de nødvendige tilladelser er hentet.

Som sædvanligt skal "Gud og hver mand" høres, når der skal ændres på noget i domkirken. Nationalmuseet fik den tanke, at når nu selve bænkene skulle skiftes, så kunne man lige så godt rense de smukt udskårne bænk-gavle ud mod midtergangen op også. Derfor er projektet blevet lidt dyrere end oprindeligt.

- Nationalmuseet havde ikke tid nu, så det bliver nok konservatorerne fra Næstved, fortæller menighedsrådsformanden.

Han forklarer også, at der bliver cirka samme antal siddepladser som nu, og at bænkene bliver langt mere behagelige. Netop komforten har været i højsædet.


Måske nye farver

Projektet er sat til at skulle gå i gang til næste år. Der har endnu ikke været licitation på selve bænkene. Der skal indhentes tilbud fra flere bænk-byggere.

- Vi laver en halvdel af gangen, så det ikke kommer til at forstyrre. Der skal holdes de normale seancer i kirken, så vi kan ikke bare blokere.

Siddehynderne skal formentlig også ombetrækkes. Men stoffet skal passe til alteret, og vælger man en anden farve, skal betrækket på knæfaldet rundt om alteret også fornyes, så det er farvekoordineret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce