cookie-og-privatlivspolitik
Lolland Kommune har købt arealet ved krydset mellem motorvejen og Rute 9. Byggemodningen er allerede i fuld gang samtidig med udbygningen af det kommende lyskryds.
Lolland Kommune har købt arealet ved krydset mellem motorvejen og Rute 9. Byggemodningen er allerede i fuld gang samtidig med udbygningen af det kommende lyskryds.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Nyt område må råbe højt

Lokalplanen for afkørsel 48 på vej til godkendelse
09. november 2018 kl. 16:30 Af John Karlsen

Annonce

MARIBO De virksomheder, der etablerer sig i det kommende erhvervsområde ved motorvejens Maribo-afkørsel, får lov til at "råbe højt". Den lokalplan, kommunen er på vej til at godkende, åbner mulighed for at skilte på en 20 meter høj og fem meter bred pylon.

- Der skal være mulighed for, at områdets virksomheder kan gøre sig så synlige som muligt, siger Gert Mortensen (S), der som formand for kommunens tekniske udvalg har været med til at indstille lokalplanen for området til byrådets godkendelse.

Gert Mortensen fortæller, at kommunen på forhånd har haft forhandlinger med Vejdirektoratet og på den måde opnået en udvidet mulighed for skiltning i det område, der med placeringen ved både Rute 9 og Sydmotorvejen forventes at blive eftertragtet.

- Der er forhandlinger i gang, siger Gert Mortensen om salget af grundene i erhvervsområdet. Han henviser til, at kommunen overlader det til køberne at fortælle om deres etablering.


Byrådet bestemmer

Skiltningen i området må dog ud over byens navn dog kun handle om de virksomheder, der etablerer sig.

I forhold til skiltningen henviser Gert Mortensen også til, at der må bygges i op til 30 meters højde - og at det også giver mulighed for synlig skiltning.

Det er dog kommunen, der får det sidste ord i forhold til fremtidig skiltning. Den skal godkendes, inden den bliver hængt op. Og indtil der er kommet så meget bebyggelse, at det skadig har karakter af åbent land, skal skiltningen vurderes efter naturfredningsloven - med Vejdirektoratet som den myndighed, der bestemmer, hvornår det har bymæssig karakter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce