cookie-og-privatlivspolitik
Rosnæsvej i Nakskov er i ret dårlig tilstand. Leif Utermöhl varsler, at der kommer ned-klassificeringer af veje i kommunen, men ikke nødvendigvis til private fællesveje.

6

Billeder

Rosnæsvej i Nakskov er i ret dårlig tilstand. Leif Utermöhl varsler, at der kommer ned-klassificeringer af veje i kommunen, men ikke nødvendigvis til private fællesveje.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Park og Vej: Send flere penge

Fortove dog bedre end forventet. Efterslæb på 123 millioner på veje.
18. april 2021 kl. 18:02 Af Marianne Knudsen

LOLLAND Der er ros fra formanden for teknisk udvalg til Park og Vej i Lolland kommune for en ny registrering af fortovenes tilstand og behovet for vedligeholdelse på de kommunale, asfalterede veje.

- Det er supergodt belyst, og vedrørende fortovene er der en god visualisering for os, der ikke kommer på alle fortove i kommunen, siger formanden, Leif Utermöhl (S), der fortsætter:

- Vedrørende fortovenes tilstand har vi fået mange klager, og det er også slemt, de steder, der klages over, men det er heldigvis ikke så mange steder.

Generelt er tilstanden faktisk fin. Der er cirka 14,6 kilometer fortov, der er i uacceptabel tilstand eller mindre god tilstand, og det svarer til 6 procent af fortovsstrækningen. 79 sikkerhedsskader er straks udbedret, og nu rettes de 23 meter fortov i uacceptabel stand.

Kommunen har fortove, der repræsenterer en værdi af cirka 200 millioner, og der er aktuelt behov for 14,3 millioner til udbedring af fortove i mindre god tilstand.

Annonce

Park og Vej har nu 2,3 millioner at bruge af, men der burde være 15 til 20 millioner om året. Udvalget har tidligere udtalt, at der ikke ønskes nye fortove i asfalt, men har accepteret, at eksisterende asfaltfortove repareres med asfalt. For det er billigst.

Lolland Kommune har fortsat mange dårlige veje, og der er aktuelt et efterslæb på 123 millioner kroner vedrørende veje i lav standard, vurderes det i vejrapporten.

Og der skal et driftsbudget på 30 millioner om året til for at holde vejene i god stand.

- Det må vi så drøfte, når vi lægger budget for næste år, men vi kan langt fra opfylde de ønsker, siger Leif Utermöhl.

I vejrapporten anslås det, at der over de kommende 10 år skal bruges cirka 280 millioner kroner, hvis vejene fremadrettet skal renoveres på det økonomisk mest fordelagtige tidspunkt.

Annonce

Ved tidligere opgørelser har efterslæbet været oplyst til 200 til 225 millioner kroner, men vejene er ikke blevet bedre. Beregningsgrundlaget i den nye rapport er derimod mere validt, lyder det fra Park og Vej.

Pt. har Park og Vej et budget på 13,5 millioner kroner til asfalt og cirka 1,7 millioner til pladser og stier.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE