cookie-og-privatlivspolitik
Ø-boerne mødte politikerne bevæbnede med papirfærger, skilte med slogans som "Staten giver, kommunen tager", "Ja tak til CO2-besparelse, max 70 km/t på de lollandske veje", og "Vi skal nok tage hjem, hvis der er en færge", og æblemost.

6

Billeder

Ø-boerne mødte politikerne bevæbnede med papirfærger, skilte med slogans som "Staten giver, kommunen tager", "Ja tak til CO2-besparelse, max 70 km/t på de lollandske veje", og "Vi skal nok tage hjem, hvis der er en færge", og æblemost.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Protesterede med most

BILLEDSERIE: Ø-boere mødte politikere med argumenter mod besparelser på færge
11. oktober 2019 kl. 19:27 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND På torsdagens byrådsmøde skulle budgettet for 2020 førstebehandles. Der er linet op til en række besparelser på alle udvalgene, og i teknisk udvalg har de valgt at pege på færgefarten til Fejø, Femø og Askø.

Det fik ø-boerne til at tage selvsamme færger til Lolland for at protestere. De tog opstilling på torvet i Maribo bevæbnet med en række store papirbåde, most, protestskilte, flyers, æbler og sammenhold.

Klokken halv seks begyndte politikerne at drysse ind på torvet for at deltage i aftenens byrådsmøde. Mange af dem tog sig tid til en snak med ø-boerne.

- Vi ser gerne, at politikerne træffer fornuftige beslutninger. Vi frygter, at det her slet ikke kommer til at spare CO2 eller penge. Hjemmeplejen har skrevet, at deres arbejde bliver dyrere med længere færgetid. Det er gyngerne og karrusellerne om igen, siger talskvinde for ø-boerne Inge-Lise Bisted.

De efterlyser dokumentation for de påståede økonomiske og miljømæssige besparelser, og mener, at de er lovet en fredning for besparelser i denne valgperiode, men er blevet udsat for det modsatte.

- Vi har virkelig været ramt af færgeaflysninger og omlægninger. Og vi synes jo, at øerne er et aktiv i Lolland kommune, og vi oplever stigende turisme. Vi vil rigtig gerne samarbejde med kommunen. Men så længe disse besparelser opretholdes, uden at man har sin baggrundsviden i orden, synes vi, det er svært, siger Inge-Lise Bisted.

Selv om byrødderne lyttede nede ved trappen, var tonen anderledes bestemt oppe i byrådssalen. For der blev det slået fast, at besparelserne gennemføres i budgettet.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) pointerede, at sparekniven stadig skal svinges, selv om der kom mere i udligning end forventet, og Vibeke Grave (S) erkendte, at man skærer "ind i fedtlaget".

- Et af spareforslagene rammer ude hos jer. Det er jeg ked af. Men det her rammer ikke kun jer. Det rammer desværre ret bredt, sagde hun til de fremmødte ø-boere i salen.

Hvis besparelserne gennemføres, vil ø-boerne hurtigst muligt bede om en evaluering.

- For vi kan ikke forestille os, at det her bliver godt, slutter Bisted.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce