cookie-og-privatlivspolitik
Heidi Ranthe og Nicolai Thørner er glade for deres fælles udgangspunkt på Hovmandsvej i Rødby.

2

Billeder

Heidi Ranthe og Nicolai Thørner er glade for deres fælles udgangspunkt på Hovmandsvej i Rødby.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Rødby er en fantastisk by at bo i

Foretagsomme tilflyttere ærgrer sig over de dårlige historier om egnen.
10. juni 2019 kl. 13:48 Af John Karlsen

Annonce

RØDBY Tæt på vandet. Skole og svømmehal. Og bare halvanden time til København.

Det var nogle af de ting, der for syv-otte år siden fik 45-årige Heidi Ranthe og 41-årige Nicolai Thørner til at købe hus på Hovmandsvej i Rødby og flytte hertil med deres to børn.

De glæder sig over at bo i Rødby og ærgrer sig over de dårlige historier, der bliver fortalt om egnen: For dem er byen et godt udgangspunkt for hver deres foretagsomme liv.

Da parret flyttede hertil fra Sjælland, var det efter et forgæves forsøg på at overtage en lollandsk svineproduktion. Det var lige efter finanskrisen, og kravene til egenkapitalen var skruet voldsomt i vejret.

- Heldigvis blev det ikke til noget for os, siger Nicolai Thørner, der er landbrugsuddannet og har specialiseret sig i optimeringen af det, der sker på grisenes "fødegang", farestalden.

Med sit kenskab til svineproducenternes vilkår kan han godt se, at han som selvstændig på finanskrisens vilkår ikke havde klaret den - og at familien i dag havde boet til leje et eller andet sted.

Nicolai Thørner driver enmandsvirksomheden Farestaldsspecialisten, hvor han er konsulent for svineproducenter, og er blevet tilkaldt, når bankerne har krævet øget effektivitet som alternativ til konkurs.

- På den måde har jeg været med til at redde et par producenter, siger Nicolai, der har en del kunder på Lolland-Falster, men også i resten af landet. En stor del af arbejdet består i at være med inde over, når østeuropæiske praktikanter uddannes i staldene.

For fem år siden fandt Nicolai Thørner sig et erhvervsmæssigt "nyt ben at stå på", da han blev ansat på Kofoedsminde. Her er han den dag i dag nattevagt syv nætter ad gangen.

Selv om det i øjeblikket går godt i svinebranchen, og der er bud efter Farestaldsspecialisten, vil Nicolai i dag ikke undvære arbejdet på Kofoedsminde. Han kalder det "hyggeligt - og udfordrende".

Med gode tider for Nicolais forretning har familien haft råd til at lade Heidi Ranthe tage uddannelsen som hypnoterapeut ved Hypnosehuset i København. Og nu har hun åbnet klinik i en selvstændig del af hjemmet.

Baggrunden for Heidis interesse for hypnoterapien er mange år med egen sygdom. Leddegigt, operationer og indlæggelser, og i 2009 en nedtur med stress og en blodprop i baghovedet. Siden har hun været pensionist.

Med sygdomsforløbet, hvor så mange andre dele af livet har måttet pakkes væk, er også fulgt en angst.

- Jeg må kæmpe mig frem, som hun siger. Som ung ville Heidi starte på psykologistudiet, men var ikke mentalt klar.

- Jeg vil gerne være på arbejdsmarkedet, siger Heidi og erklærer sig selv for grundliggende energisk og glad.

Da Heidi Ranthe i uddannelsesforløbet selv havde været i hypnoterapi første gang, vidste hun, at hun havde valgt rigtigt.

- Der bliver taget udgangspunkt i hele mennesket under samtaleterapi og hypnose. Her behandles årsagen til de problemer, man har, og der tages fat i de følelser, der ligger til grund for dem, siger Heidi Ranthe.

Nicolai Thørner har som udgangspunkt været skeptisk overfor det med hypnose og hypnoterapi: Han vil gerne se noget evidens for tingene. Den har han i mellemtiden fået gennem Heidis gode erfaringer.

- Man skal være klar til at åbne sig for at lære og forstå den hypnotiske verden, siger Heidi Ranthe.

Hun har gjort sine erfaringer med at give behandlinger og er nu klar i klinikken i hjemmet. Herfra tilbyder hun hypnoterapi til blandt andet vredeshåndtering, rygestop eller håndtering af angst.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce