cookie-og-privatlivspolitik
Der var hygge ved bordet, da det nye menighedsråd blev fundet i Bandholm. Det nye menighedsråd bliver med ny formand og ny præst.

8

Billeder

Der var hygge ved bordet, da det nye menighedsråd blev fundet i Bandholm. Det nye menighedsråd bliver med ny formand og ny præst.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Skal finde ny formand og ny præst til årsskiftet

BILLEDSERIE: Der var store nyheder ved menighedsrådsvalget i Bandholm.
17. september 2020 kl. 18:40 Af Birgitta Andersen

Annonce

BANDHOLM Onsdag eftermiddag var valg til menighedsrådet i Bandholm. De fleste sogne i stiftet holdt valgmøde tirsdag, men det passede dårligt i kalenderen i Bandholm, forklarede formand Tina Skytt.

Blot 11 af 591 sognebørn var mødt op. Men der var fem kandidater, og fem skulle der bruges. Formand Tina Skytt genopstillede dog ikke.

- Jeg har et fuldtidsjob på mere end 37 timer, jeg studerer på CBS, og jeg har tre børn. Det ambitionsniveau, jeg har for menighedsrådsarbejdet, kan ikke forenes med det liv, forklarer hun.

Tina blev som 18-årig valgt som Danmarks yngste menighedsrådsmedlem i Birket Sogn og har siddet i Bandholm Sogns Menighedsråd i otte år - heraf syv som formand.

- Det er jo ikke sådan, at jeg ikke stadig vil komme i min kirke. Og det er ikke farvel til menighedsrådet for evigt. Jeg synes blot, der skal andre kræfter til.

En anden siger også farvel. Til årsskiftet går Bandholm og Askøs præst Jeanette Strømsted Braun på pension, og der skal findes en ny. Aftalen med biskoppen er, at præsten nu skal dække Bandholm og Askø sogne med 50 procent og Svanevig Hospice med 50 procent. Dermed får hospicet mere af præstens arbejdstid i fremtiden.

- I min tid har hospicet udvidet med to pladser. Så vi har længe været underbemandet, forklarer Jeanette Strømsted Braun.

- Det giver god mening. Og vi er meget tilfredse med, at vi stadig har en sognepræst i Bandholm, siger Tina Skytt.

Ny i rådet var Torben Karlsson, som i Bandholm ikke trænger yderligere præsentation. En anden nyhed var Gitte Arvergaard, der er jurist, født og opvokset på Vestlolland. Hun har boet i Bandholm i 10 år, men kun det seneste år fast, da hun har været på Grønland. Debutanten fik flest stemmer og er måske et godt bud på en formand.

Ydermere består det nye råd af Klaus Jørgen Duch-Jørgensen, Rita Christensen og Hanne Rasmussen. Hartvig Sværke fra Reersnæs var i valgkamp med sig selv og blev eneste stedfortræder.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce