Annonce
Lolland

Skole er bekymret over sag om skoleindskrivning

Der er opstået tvivl om, hvordan eleverne kommer til at fordele sig på de to skoler i Nakskov, efter indskrivningen er kommet på som en tillægsdagsorden på byrådsmødet i dag. Her foto fra en fest i indskolingen på Byskolen. Foto: Claus Hansen/arkiv

Det kan ikke undgå at få negativ indflydelse på både arbejdsmiljø, læringsmiljø og narrativet omkring skole, mener skolebestyrelse

NAKSKOV Det er ikke kun skolebestyrelsen på Stormarkskolen, der, som fortalt i Folketidende i går, har henvendt sig til børne- og skoleudvalget i forbindelse med sagen om skoleindskrivning for kommende 0. klasser. Det har også skolebestyrelsen på Byskolen og skolens medarbejderudvalg.

Af et brev underskrevet af formanden for skolebestyrelsen, Stine Klaaby, og næstformand Camilla Mlynek Andresen, fremgår det, at skolebestyrelsen er forundret over, at det overhovedet kan komme på tale at ændre på skoleindskrivningen nu, efter indskrivningen til kommende 0.klasse er slut, og klassedannelsen er meldt ud til forældre, elever og personale.

"På Byskolen har vi to 0.klasser efter sommerferien!" fastslås det i brevet.

Det er imidlertid ikke længere sikkert, efter børne- og skoleudvalget i går har haft sagen om en mulig dispensation på dagsordenen, og Socialdemokratiet har valgt at sende sagen i byrådet. Ifølge næstformanden i børne- og skoleudvalget, Eric Steffensen (DF), ønsker både Dansk Folkeparti og Venstre, at der gives en dispensation. Formanden, Signe Lund (S), er i tvivl.

Skolebestyrelsen anfører desuden i brevet, at Byskolen på nuværende tidspunkt er kommet langt med planlægningen af kommende skoleår, og at en ændret beslutning vil få konsekvenser for både personale, elever og forældre.

"Det kan ikke undgå at få negativ indflydelse på både arbejdsmiljø, læringsmiljø og narrativet omkring Byskolen", står der.

Skolebestyrelsen opfordrer derfor til, at styrelsesvedtægten fastholdes, samt at der i indeværende år ikke gives dispensation i forhold til "Frit Skolevalg".

Samme melding kommer fra Byskolens medarbejderudvalg. Af et brev til børne- og skoleudvalget fra næstformand Simon Støckel fremgår det, at:

"Byskolens MED-udvalg stiller sig uforstående overfor, at udvalget åbner for en drøftelse af skoleindskrivning 21/21, så tæt på, at førskolebørnene begynder i skole den 1. april. Altså 10 dage før de nye elever begynder en 10-årig rejse gennem grundskolen".

Der peges endvidere på, at det vil have konsekvenser, som personalet ikke kan nå at foreberede sig på.

"Byskolens MED-udvalg bliver derfor bekymret for arbejdsmiljøet", står der.

Ikke mindst fordi personalet allerede belastes af en hverdag med omskiftelige coronarestriktioner og høje følelsesmæssige krav som følge af en høj andel elever med vanskeligheder, fremgår det. Dertil kommer en bekymring for læringsmiljøet samt for skævvridningen af elevgrundlaget for de to skoler i Nakskov, som "igen vil kunne bidrage til et negativt narrativ om Byskolen". Endelig peger medarbejderudvalget på, at det vil være i strid med kommunens strategi om at sikre gode overgange fra dagtilbud til skole.

24 forældre har fået afslag på at få deres børn optaget på Stormarkskolen, heraf har ni søskende på skolen. Det har fået både forældre og skolebestyrelsen på Stormarkskolen til at henvende sig til børne- og skoleudvalget med et ønske om, at der skal findes en løsning i form af en dispensation fra styrelsesvedtægten, som regulerer optag af elever på kommunens skoler. Den første henvendelse kom 6. oktober 2020, og nu i 11. time, ganske tæt på førskolestart 1. april, har børne- og skoleudvalget så bedt byrådet tage stilling til, om der skal gives en dispensation. Hvis den bliver givet, kan det få stor betydning for Byskolen, hvor 11 af eleverne nu er indskrevet. Det kan nemlig tippe balancen, så Byskolen alligevel ikke får to 0. klasser, men en, og modsat på Stormarkskolen.

  • Der er opstået tvivl om, hvordan eleverne kommer til at fordele sig på de to skoler i Nakskov, efter indskrivningen er kommet på som en tillægsdagsorden på byrådsmødet i dag. Her foto fra en fest i indskolingen på Byskolen. Foto: Claus Hansen/arkiv
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo