cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Lolland Kommune sidder med ved bordet, når huse, som boligspekulanter kan være interesseret i, kommer på tvangsauktion. Huset her har kommunen sikret sig til nedrivning.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Søger opbakning til skarp kurs mod spekulanterne

Beslutningsforslag i Folketinget 15. november.
06. november 2018 kl. 18:00 Af John Karlsen

Annonce

LOLLAND - Jeg tror, vi kan få flertal for forslaget.

Magnus Heunicke (S) besøgte mandag Lolland Kommune for at hente argumenter for et beslutningsforslag om en skarp kurs mod boligspekulanter. Under besøget fik han lejlighed til at komme indenfor i et af de huse, Lolland Kommune har købt på tvangsauktion, for at det ikke skal falde i hænderne på skrupelløse spekulanter.

Det er, som om det klamme efterårsvejr er fulgt med indenfor i det trøstesløse hus. Magnus Heunicke bliver beklemt ved oplysningen om, at her også har boet et barn.

Torsdag 15. november kommer Socialdemokraternes beslutningsforslag om stop for udlejning af ubeboelige ejendomme til 1. behandling i Folketinget: Her opfordres regeringen til at forhandle med partierne om en lovgivning, "der kan stoppe boligspekulanters udlejning af faldefærdige huse til udsatte borgere og familier". Det er blandt andet på inspiration fra Lolland Kommune, at forslagsstillerne ønsker at give kommunerne mulighed for at kræve godkendelse af professionelle udlejeres lejemål "for at undgå spekulativ udlejning af de dårligste ejendomme".

Inden besøget i det dårlige hus havde teamleder Rie Christansen fortalt om problemets omfang - blandt andet med udgangspunkt i de børn, der kommer i klemme, når familien ankommer med flyttelæsset til en billig bolig på Lolland. Ofte har der ikke været overskud til at bese huset på forhånd, og indskuddet til udlejeren er måske aftalt afdraget over et par år.

- Og så er man stavnsbundet til en dårlig bolig, som Rie Christiansen sagde.

Hun holder særligt øje med de spekulanter, der har demonstreret dårlig moral. Borgmester Holger Schou Rasmussen betoner, at familierne i de dårlige boliger skal have den hjælp, der er brug for - også når der fulgte en børnesag med på hver tredje af de 280 børn, der i 2016 flyttede med deres familie til kommunen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce