cookie-og-privatlivspolitik
Nu er det konkrete projekt til de nye boliger under Bo og Naboskab Sydlolland på vej gennem den politiske proces i regionen. Boligerne nord for Digecentret skal efter planen være klar april 2021.
Nu er det konkrete projekt til de nye boliger under Bo og Naboskab Sydlolland på vej gennem den politiske proces i regionen. Boligerne nord for Digecentret skal efter planen være klar april 2021.
Foto: Grafik fra sagsfremstillingen

Lolland

Stigende behov for boliger til speciel borgergruppe

Bo og Naboskab Sydlolland får bygget nyt til erstatning for fem
nuværende pladser og to eksisterende særforanstaltninger.
07. december 2019 kl. 09:39 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN På baggrund af et stigende behov for "specielt tilrettelagt skærmende tilbud" har Region Sjælland tidligere godkendt et ideoplæg for etablering af erstatningsbyggeri for fem eksisterende pladser og to eksisterende særforanstaltninger i Bo og Naboskab Sydlolland.

Nu er det konkrete projekt på vej gennem en politisk behandling med forventet endelig godkendelse i regionsrådet i begyndelsen af det nye år.

- Der er stadig et massivt pres fra kommunerne, fortæller forstander Kjeld Saul, Bo og Naboskab Sydlolland.

Med de kommende fem plus to erstatningsboliger kan der etableres mere optimale forhold for de beboere, der ud over at være udviklingshæmmede også har "andre psykiatriske og sociale vanskeligheder", som det hedder i regionens sagsfremstilling.

- Hvor vi i dag skal have flere nattevagter, fordi beboerne bor hver for sig, vil vi med de nye boliger kunne nøjes med måske at have to nattevagter, siger Kjeld Saul.

De nye boliger er planlagt bygget i det grønne område nord for Digecenteret i Rødbyhavn. Opgaven med at bygge boligerne ventes udbudt i totalentreprise i begyndelsen af næste år, og at stå færdig omkring april 2021.

Sideløbende med at projektet til i alt 15 millioner kroner skal godkendes af regionens politikere, er Lolland Kommune på vej til nu at udsende et lokalplanforslag for projektet i en fire ugers offentlig høring.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: SVEN-ERIK JENSEN

Kører alt for stærkt og for tæt 18. januar 2020 kl. 13.45

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

Annonce