Annonce
Lolland

Tre apoteker skifter ejer

Louise Vorbeck overtager de tre apoteker 1. oktober. Hvad fremtiden bringer for Peter Lück er uvist, måske mangler man på Femern-projektet en, der er perfekt i tysk og tale, mener han. Det er for tidligt at gå hjemme. Foto: Jan Knudsen

Mens Peter Lück siger farvel, byder Louise Vorbeck velkommen.

MARIBO I det seneste år har apoteker Peter Lück arbejdet på at afgive sine tre apoteker, hvor to ligger i Maribo, og et enkelt i Rødby. For en måned siden fik Louise Vorbeck besked om, at hun var udnævnt af Lægemiddelstyrelsen til at overtage bevillingen på de tre apoteker.

For Peter Lück er det lange skifte bare med til at cementere, hvorfor han har valgt at sige stop. Som 65-årig føler han sig endnu ikke klar til at gå hjemme, men et stigende bureaukrati gennem de seneste år har ædt op af lysten til at fortsætte.

Han overtog Maribo Apotek i 1996, ni år senere kom turen til Rødby Apotek, og sidste år åbnede han Maribo Torvegades Apotek.

- Jeg elsker kundekontakten og arbejdet ude i skranken, men det bliver der mindre og mindre tid til, forklarer Peter Lück, som i stedet for må tage sig af en masse papirarbejde.

- Det er jeg træt af. Vi skal kontrollere hinanden mere og mere, og der kommer næsten hele tiden nye instrukser fra Lægemiddelstyrelsen om, hvad vi skal og ikke skal.

Med apotekerloven i 2015 blev der skruet op for liberaliseringen, og det er Maribo et tydeligt bevis på. Byen er på knap tre år gået fra et til fire apoteker. Mens Peter Lück har ejet de to, er de andre to ejet af en anden apoteker.

- Her i byen drukner vi i apoteker, men den økonomiske kage er ikke blevet større, siger Peter Lück, der frygter, at det kan blive så småt nogle steder, at det ikke kan hænge sammen.

Han ser ikke de mange enheder som en fordel for kunderne, ud over at de kan køre direkte hen til apotekerne, når der er mange enheder. Til gengæld går det ud over varelageret.

- På hovedapoteket har vi et stort varelager, men på mindre filialer kan vi ikke have de samme varer. Derfor vil kunderne tit løbe forgæves. Det er jo klart, vi ikke kan have for flere millioner på lageret, hvis der er tale om et lille apotek.

Fra 1. oktober er det Louise Vorbeck, der er indehaver af de tre midt- og sydlollandske apoteker. Med overtagelsen sker en lille ændring med Rødby Apotek, der skifter fra en supplerende enhed til et selvstændigt apotek, dog med Louise Vorbeck som ejer.

Ændringen vil kunderne ikke kunne mærke, og i det hele taget vil den nye apoteker videreføre det, som mange allerede kender fra de tre apoteker.

- Der kommer til at være rigtig meget fokus på service. Her i byen er der allerede konkurrence, og der er også risiko for, at der vil kunne komme det i Rødby, derfor skal vi gøre alt det, vi kan, for at blive det foretrukne apotek, forklarer Louise Vorbeck.

Hun vil gerne ensrette apotekerne, så der ikke er forskel på, hvilket apotek som man træder ind på.

Oplevelsen for kunden skal være den samme, og dermed vil muligheden for at fastholde dem også værre større. Fordelene ved at være tilknyttet et fast apotek er nemlig store, er de to apotekere enige om.

Kommer en kunde ind og ønsker et specielt produkt, er det svært at finde det rette, hvis det er købt på et andet apotek.

Den problemstilling møder man ofte på apotekerne.

Den nye ejer vil også fortsætte medicinudbringningen på Midt- og Sydlolland, ligesom der fortsat vil være fokus på sundhedsydelser som vaccinationer mod influenza og lungebetændelse, som snart bliver udbudt, og antistoftesten på covid-19, som man kan få foretaget på apoteket.

Opgaverne står og venter i horisonten for Louise Vorbeck, der kommer fra en stilling som souschef på Vordingborg Apotek, men hun glæder sig til at være den, der i fremtiden skal tage den endelige beslutning - og få mulighed for at føre idéer og tanker ud i livet.

Overtagelsen af de tre apoteker markeres med en reception på Hotel Søpark 1. oktober fra klokken 15 til klokken 18.

  • Louise Vorbeck overtager de tre apoteker 1. oktober. Hvad fremtiden bringer for Peter Lück er uvist, måske mangler man på Femern-projektet en, der er perfekt i tysk og tale, mener han. Det er for tidligt at gå hjemme. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier