cookie-og-privatlivspolitik
Lolland Kommune ligger på en 61. plads på Beskæftigelsesministeriets rangliste for bekæftigelsesindsatsen.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Tungere argumenter overfor Christiansborg

Ny analyse bekræfter, at Lolland Kommune er særligt udfordret, når det gælder beskæftigelsesindsatsen
07. december 2018 kl. 14:45 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND - Det er en bekræftelse af det, vi godt vidste i forvejen.

Sådan lyder kommentaren fra Vibeke Grave (S), formand for social- og arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune, til en analyse, som VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - har udarbejdet på baggrund af data fra 2016 for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, om hvordan forskellene i kommunernes rammevilkår har indflydelse på beskæftigelsen.

Analysen viser, at Lolland Kommune blandt landets 98 kommuner har landets vanskeligste rammevilkår på summen af fire typer ydelser: dagpenge, kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension.

- Det, vi kan bruge analysen til, er, at VIVE nu bekræfter det, som vi selv i flere år har forsøgt at gøre opmærksom på overfor Christiansborg, nemlig at vi er en meget udfordret kommune på mange parametre, siger Vibeke Grave og peger på, at analysens konklusioner er udtryk for, at Lolland Kommune bruger uforholdsmæssigt mange ressourcer på at hjælpe borgere videre.


Christiansborg lytter mere

Analysen kan, efter Vibeke Graves opfattelse, også bruges i forbindelse med debatten omkring en ny og mere retfærdig udligningsreform, der formentlig skal forhandles på plads efter det kommende folketingsvalg.

- Det er min opfattelse, at politikerne på Christiansborg er mere lyttende. Vores udfordringer er ikke noget, vi bare finder på. Nu er det statens eget analysecenter, der også bekræfter, at Lolland Kommune er mest udfordret, siger hun og minder om, at Lolland Kommune i sidste byrådsperiode indkøbte konsulentbistand til at lave rapporter, der beskrev kommunens rammevilkår.

- Det betyder, at vi med denne analyse har tungere argumenter, når vi er i dialog med Christiansborg, vurderer Vibeke Grave.

Læs også artiklerne "75 unge under radaren" og "Lolland i midten på rangliste" i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

Annonce