cookie-og-privatlivspolitik
Udover boldklubber håber man også at få et bredt udvalg af andre foreninger med, der vil have tunnelfolk i foreningen. - De kan bare tilbyde sig, så skal vi nok finde en måde at få linket dem sammen, fortæller Jørgen Erik Nielsen.
Udover boldklubber håber man også at få et bredt udvalg af andre foreninger med, der vil have tunnelfolk i foreningen. - De kan bare tilbyde sig, så skal vi nok finde en måde at få linket dem sammen, fortæller Jørgen Erik Nielsen.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

Tunnelfolk skal ud i lokalt idrætsliv

Arbejder på samarbejde om at få tunnelarbejdere ud i lokale idrætsklubber.
22. januar 2021 kl. 06:20 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

FEMERN 3F Lolland og DBU Lolland-Falster kigger i øjeblikket på muligheder for at få arbejdere på tunnelbyggeriet ud på blandt andet de lokale boldbaner og idrætsliv.

- Vi har et ønske om at gøre mange af de kommende tunnelbyggere, både de administrative og dem ude ved selve tunnelen, idrætsaktive - og selvfølgelig jo helst fodbold, fortæller Gert Lundgaard, formand for DBU Lolland-Falster.

Målet er også at få tunnelfolkene til at blive en del af det lokale klub- og foreningsliv.

- Et er, at vi som organisation DBU Lolland-Falster vil være med til projektet, men vi ønsker også, at vores lokale klubber i området skal være en del af det, fortæller Gert Lundgaard.

Projektet er stadig i begynderstadiet, men man håber at kunne komme i gang til foråret.

Annonce

- Næste stadie bliver, at vi tager en dialog med vores klubber for at høre, hvordan de har mulighed og lyst til at være med i det her. Det er vigtigt for os, at hvis og når vi sætter det her i gang, er det vigtigt, at vi også har klubberne med. Så det ikke bare bliver os, der sætter noget i søen, uden at de er involveret, fortæller Gert Lundgaard.

DBU Lolland-Falster har endnu ikke en dialog med de lokale klubber om det nye projekt. Men projektet skulle have været på dagsordenen til DBU's formandsmøde, der skulle have været holdt onsdag.

- Så det er ikke, fordi vi vil holde vores klubber udenfor, men på grund af coronasituationen er flere af vores møder i formandsklubben sat på standby, fortæller Gert Lundgaard.

Projektet laves i samarbejde med Lolland Kommune, DBU Lolland-Falster og 3F Lolland.

- Vi anser det ikke kun for vores opgave at skaffe god løn og arbejdsvilkår for arbejderne. Vi ser det også som vores opgave at lave sportslige og kulturelle aktiviteter, fortæller Jørgen Erik Nielsen, Femern-konsulent hos 3F Lolland.

Annonce

På sigt vil man også kigge på andre muligheder for at få tunnelarbejdere involveret lokalt.

- Fremadrettet er det også vores hensigt i fagforeningerne, at vi vil udvide aktiviteterne med kultur. Det kan for eksempel være noget biograf. Men det kan også være andre aktiviteter som fiskeri. Og vi håber at få lokale beboere med ind, der vil tage initiativ til nogle aktiviteter. Sådan at vi også overfor arbejderne får bevist, at det er et dejligt område, vi har. Vi vil jo også gerne have, at nogle af dem bliver boende hos os efter byggeriet, fortæller Jørgen Erik Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE