cookie-og-privatlivspolitik
Michael Rubio har afmærket, hvor de op til ti to-personeres glashytter kan placeres i Bønderskov, hvor der var en lille rundtur ved borgermødet.

2

Billeder

Michael Rubio har afmærket, hvor de op til ti to-personeres glashytter kan placeres i Bønderskov, hvor der var en lille rundtur ved borgermødet.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Turistmæssige frontløbere eller skovødelæggere?

Miljøstyrelsen har det sidste ord vedrørende glashytter i skov.
23. juni 2021 kl. 06:20 Af Marianne Knudsen

BIRKET Omkring 20 havde tilmeldt sig, da der sidst på fredag eftermiddag blev holdt borgermøde om projektet med at opføre glashytter til overnatning i Bønderskov ved Birket.

Det var Hoa og Michael Rubios nærmeste naboer, der var mødt op for at høre nærmere om parrets planer om et muligt naturhotel i skoven, der støder op til den 31 hektar store Lindet Skov. Parret har købt 4 hektar i Bønderskov.

Formanden for teknisk udvalg, Leif Utermöhl (S) fortalte om, hvorfor udvalget bakker om op om en idéfase omkring naturhotelprojektet:

- Politisk er det et spændende projekt, der både understøtter vores turismestrategi og turisme- og friluftspolitik, da det understøtter mulighederne for at forbedre de fysiske faciliteter i de udpegede turistområder.

- Det er desuden et mindre ferie- og fritidsanlæg, der baserer sig på de stedbundne kvaliteter, og det er til gavn for turisten, erhvervslivet og lokalsamfundet, og det øger udbuddet af sengepladser samtidig med, at projektet kan tiltrække nye målgrupper.

Annonce

- Og nu vil vi gerne høre borgernes mening, tilføjde Leif Utermöhl.

Idéoplægget er i høring til 30. juni.

Planlægger ved kommunen, Magnus Klamer Jørgensen, betegnede parrets idé med et mindre turistprojekt ude i naturen som et frontløberprojekt i Danmark.

- Skovtårnet har jo også planer, og om staten vil den vej på nationalt plan, afgør Miljøstyrelsen Da der her er tale om fredskov, skal der gives dispensation fra skovloven, og det er Miljøstyrelsen, der træffer den afgørelse, forklarede han.

Hvis staten er med på ideen, venter Magnus Klamer Jørgensen, at det planmæssige kan være på plads i foråret 2022.

Annonce

En nabo, der bor tæt på de mulige, nye glashytter var ikke begejstret for projektet og fra en landmand, der har marker op til Bønderskov lød det:

- I er flyttet til et landbrugsområde, så der køres gylle ud, og vi vil ikke beskyldes for at jage jeres kunder væk. Vi er støjende, støvende og lugter, lød det.

Michael Rubio svarede, at det ved de godt, og at i den periode, hvor der køres gylle ud, kan de måske foretage vedligeholdelse.

En anden fremmødt nævnte, at der også er ved at blive opført ny svinestald i nærheden.

- Ja, men vi er jo på landet, og det er de vilkår, der er, lød det fra Michael Rubio.

Annonce

Han oplyste videre, at de har allieret sig med virksomheden Skovdyrkerne for ikke at komme til at gøre noget forkert, hvis det bliver nødvendigt at tynde ud i træerne. En skovsø i en rydning er også på ønskelisten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE