cookie-og-privatlivspolitik
Som en del af et pilotprojekt fra Sundhedsstyrelsen, tilbydes udsatte borgere vaccination med ekstra støtte. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Udsatte borgere får vaccinetilbud

Regionen og kommunen tilbyder udsatte borgere vaccine uden tidsbestilling.
16. juni 2021 kl. 12:21 Af Margit Olsen

LOLLAND Mandag offentliggjorde Sundhedsstyrelsen, at styrelsen havde udvalgt regioner og kommuner til at udarbejde en særlig og målrettet lokal vaccinationsindsats, der skal få vaccinationstilslutningen op i de områder, hvor tilslutningen ligger lavere end landsgennemsnittet.

Rent faktisk begyndte man allerede i sidse uge i Lolland Kommune, som sammen med Slagelse Kommune er de to udvalgte kommuner her i Region Sjælland, hvor pilotprojektet er sat i gang.

Pilotprojektet skal ifølge Sundhedsstyrelsen forsøge at modvirke nogle af de barrierer, der kan være for at blive vaccineret. Det kan for eksempel være en barriere for nogle borgere, at de kan have svært ved at forstå og handle på den information, de får om vaccinationen. De kan også skyldes problemer med at læse breve i e-Boks og få bestilt tid. Derudover kan afstanden til vaccinationsstedet have en betydning for, om borgere tager imod vaccinationstilbuddet.

- I sidste uge tilbød vi vacciner i Skomagerens Hus i Rødby, som er et værested for borgere, der har sindslidelser eller er psykisk sårbare, fortæller Gitte Helver, som er teamleder og souschef i Center for Socialpsykiatri i Lolland Kommune.

- Borgerne, som vi henvender os til, er typisk borgere, som vi har et kendskab til via vores daglige arbejde. Det kan være borgere med psykiske lidelser, misbrugere eller hjemløse. Borgere, som ikke kan magte selv at få tjekket e-Boks, bestille tid til vaccine og sørge for at møde op til aftalt tid. Dem har vi opsøgt enten personligt eller via en sms og tilbudt assistance til vaccination, fortæller hun.

Annonce

65 blev vaccineret

Ved vaccinationerne holdes åbnet i nogle timer de enkelte steder, og personale vil assistere, hvis en borger er utryg ved situationen. Medarbejderne er også sammen med borgerne, mens de venter de obligatoriske 15 minutter efter vaccinationen.

Mandag tog 65 borgere imod tilbuddet ved Sundhedshuset i Nakskov, og det samme antal forventede Gitte Velver ville dukke op i løbet af tirsdagen.

I næste uge arbejdes der på at lave et lignende tilbud i Maribo.

Det er personale fra regionen, som forestår selve vaccinationen, mens fem-seks medarbejdere fra kommunen hjælper med at støtte borgerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE