cookie-og-privatlivspolitik
Uvejret ryddede på få minutter scenen for hele den russiske revolution og stolerækkerne for premieregæster.
Uvejret ryddede på få minutter scenen for hele den russiske revolution og stolerækkerne for premieregæster.
Foto: Birgitta Andersen

Lolland

Uvejr stoppede Zhivago

Premieregæster styrtede i ly for vanvittigt uvejr i Hylddalen
10. august 2018 kl. 13:20 Af Birgitta Andersen

Annonce

I månedsvis har NørregadeTeatret øvet og knoklet for at få det storladne drama om "Doktor Zhivago" bragt til live i Hylddalen, og så blev det hele stoppet af vejrguderne.

- Jeg ved ikke, om det kun er vejrguderne. Det virker som om, at selve Vorherre også er imod os lige nu, sagde teaterchef og skuespiller Frank Rubæk, der en time og 10 minutter inde i forestillingen besluttede at stoppe helt.

Allerede et kvarter inde i danmarkspremieren kunne det første tordenbulder høres over trækronerne. Og da regnen så småt begyndte at falde efter en lille times tid, blev regnfrakker og paraplyer hevet frem.

Lynene glimtede over hovedet på publikum som en stor kameraflash, og bragene understøttede den russiske revolution på scenen, så selv den bedste lydtekniker ikke kunne havde udtænkt det bedre. Men pludselig åbnede sluserne for alvor, og frem fra de revolutionære russeres rækker kom teaterchefen.

- Kan I høre mig? sagde han hen over regnen, der hamrede ned, mens publikum var begyndt at løbe.

Aflysningen var en realitet. I stedet for den længe ventede kulmination blev det de lange næsers aften - både for skuespillere, frivillige og publikum.

- Der var ikke andet at gøre. Både af hensyn til publikum, til skuespillerne og til det tekniske udstyr. Vi gjorde, hvad vi kunne. Vi spillede så længe, vi turde. Det her er jo ikke bare lidt regn, det er et regulært uvejr, sagde Frank Rubæk.

Men NørregadeTeater-folkene har gennem tiden prøvet lidt af hvert, så det hedder "på med krum hals" igen i aften.

- Nu spiller vi i morgen (fredag, red), og alle dem, der har været her i aften, skal bare komme en af dagene at vise deres billet. De kan selvfølgelig ikke nødvendigvis komme til at sidde på den plads, de sad på i aften, men vi finder pladser fredag eller lørdag, opfordrer Frank Rubæk.

Teatret kan sådan set aflyse en forestilling på grund af uvejr uden refundering af billetter, hvis der er spillet mere end tre kvarter. Men her vælger NørregadeTeatret at prøve at finde en løsning for deres trofaste premieregæster, der torsdag aften måtte vride tøjet og stille sig selv det store åbne spørgsmål: Får doktor Zhivago sit livs kærlighed til slut?KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce