cookie-og-privatlivspolitik
Venstre og Dansk Folkeparti er ikke parate til at lukke Dannelunde Skole, som det ellers foreslås i oplægget til ny skole- og dagtilbudsstruktur i Lolland Kommune.
Venstre og Dansk Folkeparti er ikke parate til at lukke Dannelunde Skole, som det ellers foreslås i oplægget til ny skole- og dagtilbudsstruktur i Lolland Kommune.
Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Lolland

V og DF vil bevare skole

Forslag om ny skole- og dagtilbudsstruktur videre til byrådet
21. marts 2019 kl. 13:50 Af Jesper Bøgh

Annonce

GLOSLUNDE Et samlet økonomiudvalg i Lolland Kommune valgte i går at sende forslaget til ny skole- og dagtilbudsstruktur, der blandt andet indebærer lukning af dagtilbud, SFO og skole i Dannemare, videre i otte ugers høring.

Det vil være byrådet, der i næste uge endeligt beslutter at sende forslaget i høring.

- Fra socialdemokratisk side har vi sagt, at strukturforslaget, der skal i høring, ser rigtigt godt ud, men vi er også åbne overfor at justere på det. Men de justeringer handler ikke om Dannelunde Skole, slår økonomiudvalgets formand borgmester Holger Schou Rasmussen fast.

Men på økonomiudvalgsmødet fik Venstre og Dansk Folkeparti ført til protokols, at de ønsker at bevare dagpleje, daginstitution, SFO og indskoling fra 0. til 3. klasse i Dannemare, men at de støtter, at forslaget, som det ligger, sendes i høring.


Ændringer i børnetal

Eric Steffensen (DF) tager udgangspunkt i konstitueringsaftalen mellem S, V, DF og SF, der blev indgået umiddelbart efter valget i 2017, hvori der står, at der ved væsentlige ændringer i børnetal på de enkelte matrikler vil skulle foretages beslutninger om vilkårene for fortsat drift.

- Med andre ord så aftalte vi dengang, at skoleområdet skal have ro - og at der kun bliver tale om lukninger, hvis børnetallet ændrer sig markant. Det mener vi ikke er tilfældet på Dannelunde Skole, siger Eric Steffensen og tilføjer:

- Vi har et ansvar for de borgere, der bor på landet.

Han mener, at det er vigtigt, at børn i indskolingen fortsat har et trygt skolemiljø i nærheden af, hvor de bor.

- Men vi havde slet ikke denne diskussion om lukning, hvis alle forældre i området havde bakket op om skolen i stedet for at sætte deres børn i privatskole, mener Eric Steffensen, der i øvrigt slår fast, at Dansk Folkeparti står bag resten af forslaget til ny struktur på området.


Behov for generel debat

Også Henrik Høegh (V) peger på trygheden for børnene i dagplejen, daginstitutionen og de yngste elever i indskolingen som årsag til, at Venstre kun vil nedlægge mellemtrinnet på skolen.

- Vi er ikke parate til at lukke Dannelunde Skole. Det vil blive vanskeligt for de yngste elever med transport til Søllested eller Nakskov, siger Henrik Høegh, der mener, at der er stort behov for en generel debat om de mindre skoler i landdistrikterne.

- Argumentet, der har været fremført for lukning af Dannelunde Skole, har handlet om, at det er for dyrt pr. elev. I så fald skal vi også lukke andre landskoler i kommunen, og jeg frygter, at dette så vil medføre flere lukninger om få år, siger Henrik Høegh.


Enig V-gruppe

- Vi mangler en grundig og generel debat om landskolerne, hvor vi måske kan hente inspiration fra Fejø, der har formået at øge bosætningen på grund af skole og institution dér. Den debat har manglet i børne- og skoleudvalget, og den håber vi på kan komme i høringsperioden, siger Henrik Høegh, der understreger, at det er en enig Venstre-byrådsgruppe, der står bag ønsket om kun at nedlægge mellemtrinnet på Dannelunde Skole.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce