cookie-og-privatlivspolitik
I slutningen af august var Venstre, De Konservative og De Radikale med til at indgå en aftale om regionens budget for 2019. Nu er de utilfredse med, at udmøntningen fører til nedlæggelse af stillinger på sygehusene.
I slutningen af august var Venstre, De Konservative og De Radikale med til at indgå en aftale om regionens budget for 2019. Nu er de utilfredse med, at udmøntningen fører til nedlæggelse af stillinger på sygehusene.
Foto: Pressefoto

Lolland

VKR kritiserer besparelser

V, K og R i regionsrådet vil ændre regionens spareplan for at skåne sygeplejersker
02. november 2018 kl. 17:00 Af David Arnholm

Annonce

I et forsøg på at afværge nedlæggelsen af en lang række læge- og sygeplejeskestillinger på sygehusene lægger Venstre, De Konservative og De Radikale i Region Sjælland nu afstand til det budget, de selv har været med til at vedtage. De tre partier har sammen lanceret et forslag om alternative besparelser for 70 millioner kroner (se faktaboks).

Forslaget er ikke fremsat officielt, fortæller regionsrådsformand Heino Knudsen (S), der kun har set det omtalt i pressen. På den baggrund er han afvisende overfor forslaget, som han finder urealistisk.

- Er der nogle gode idéer, er de altid velkomne, men jeg synes ikke, der er nogen nye oplysninger, der gør, man skal tage fat i budgettet. Og det vil undre mig meget, hvis man løber fra en budgetaftale, man lige har indgået for få måneder siden, siger han.

Heino Knudsen påpeger, at en bufferpulje, som VKR vil beskære med næsten 40 procent, i forvejen er for lille. At administrationen, som VKR vil beskære flere steder, allerede er beskåret med mere end 10 procent. Og at en besparelse på patientkørslen kan vise sig svær at realisere.

Gået på klingen om de enkelte elementer i VKR's plan erkender Claus Bakke (V) da også, at den mest af alt er et nødråb.

- Det er måske nogle fluffy-duffy forslag, men vi vil gerne vise, man kan gå en anden vej, siger han og kritiserer Heino Knudsen for ikke at have indkaldt til en forhandling.

Men I var jo med til at vedtage budgettet?

- Ja, medgiver Claus Bakke, der dog mener, at udmøntningen strider mod intentionerne i budgetaftalen, og at den konkrete spareplan burde være blevet drøftet politisk.

Den kritik undrer Heino Knudsen.

- 8. oktober fik vi en gennemgang af udmøntningen på et lukket møde i forretningsudvalget. Jeg har ikke hørt noget siden, før nu her, to uger efter, hvor det kommer ud i offentligheden. Men man skulle have taget det den gang, mener han.

Claus Bakke håber dog, at VKR's opråb bliver hørt og taget alvorligt. Alternativet kan være, at den brede opbakning til budgettet smuldrer.

- Hvis vi bliver lukket ud af budgettet, skal vi diskutere, om det er så meget aftalebrud, at vi skal slå stregen i sandet. Det skal vi diskutere på mandag.

Hvad sker der, hvis I slår stregen i sandet?

- Så har vi et regionsråd, hvor flertallet har ét mandat mere. Så resten af perioden vil det være et 21-20-flertal. Det bliver da ulideligt for borgerne. De fortjener ikke et regionsråd, der ikke kan samarbejde, og Heino gik til valg på at ville samle os, påpeger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

pengespilde på torvet 25. marts 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Nødråb fra frontpersonalet 25. marts 2019 kl. 06.07

AF: ALICE MARGRETHE SELDAL

Guldborgsundlisten og… 22. marts 2019 kl. 11.26

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

Annonce