cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Lolland

Vil tiltrække flere autocampere

Lolland Kommune ønsker flere autocamperturister. Markedet er i kraftig vækst, og det vil man facilitere.
16. august 2019 kl. 19:00 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

Lolland Mange har måske lagt mærke til det på vejene, og den er god nok: Antallet af autocampere bare vokser og vokser. Salget af dem er steget med mere end 35 procent på ét år, og allerede i 2012 var der flere af dem end af campingvogne. Det forstår man på dagsordenen til Teknisk Udvalgs møde onsdag, og det vil Lolland Kommune gerne nyde godt af.

På udvalgsmødet blev politikerne efter opfordring fra administrationen enige om, at kommunen skal afsøge muligheden for at udlægge arealer til parkering og lade private stå for det. Udvalgsformand Gert Mortensen (S) håber, man kan motivere nogen til at drive små pladser til de rullende turister.

- Vi vil sætte os sammen med campingfolket for at se, om vi også kan få en del af den turistkage, som den øgede turisme i autocamper medfører, siger han.

Han afviser dog, at det er noget, kommunen vil gå ind og skumme fløden af. Tvært imod solgte den for et halvt år siden Bandholm Campingplads til ejerne af Kragenæs Camping. Der er siden lavet autocamperplads og det med succes.

- Maribo Sø Camping er nu den eneste kommunale campingplads, der er tilbage i kommunen. Forpagteren ønsker at stoppe, så den bliver nu udbudt til salg i efteråret, oplyser Gert Mortensen desuden.

Guldborgsund Kommune har været en art forbillede, da man også her arbejder for at tiltrække flere af den type turister. Der har kommunen dog valgt at gøre parkeringen gratis på en række offentlige arealer, og det vil Lolland Kommune ikke gøre.

Den vil nu se på, hvordan omkostningerne vil blive ved etablering af pladser til formålet, herunder til el, vand og betalingssystem på de ubemandede pladser.

Læs også artiklen "Ny autocamperplads har fået god start" i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce