Bagermester Marc Pabst har for andet år i træk hentet guld i stor konkurrence for bagere.
Oldnordisk hedder det rugbrød, der i sidste uge blev udnævnt til Danmarks bedste rugbrød.
Manden bag Danmarks bedste rugbrød er Marc Parbst fra Parbst Bakery på torvet i Maribo.
Det er Bager- og Konditormestre i Danmark der hvert år holder konkurrencen Danmarks Bedste Brød og Kager.
Der blev konkurreret i ni kategorier og Marc Parbst fra Parbst Bakery i Maribo snuppede førstepladsen med sit rugbrød.
Den lokale bagermester var i finalen i både wienerbrød, specialbrød og altså rugbrød, hvor sejren blev hentet hjem.
Brødet, som nu er det bedste rugbrød i Danmark, er bagt på svedjerug fra Lammehave Økologi i Horbelev. I Oldnordisk rugbrødet er der også både tranebær og perlebyg.
Folketidende spurgte bagermesteren, hvorfor oldnordisk er det bedste brød. Han var ikke i tvivl:
- Det er bagt på mel, som vi selv kværner, og det giver bare meget mere smag. Samtidig har vi ramt et godt år, hvor tranebærrene har en god sødme, hvilket giver en god kombination med rugbrødets syre, forklarede Marc Pabst.
Da Pabst Bakery vandt med bedste madbrød sidste år, blev der rigtig travlt i bagerbutikken, men helt samme boom forventer Marc Pabst ikke i år. Nu kender kunderne jo bageriet.
Men han er glad for den store eksponering.