cookie-og-privatlivspolitik
Slotsforvalter Henrik Fabricius Hansen i biblioteket, nogle af bøgerne er flere hundrede år gamle og er derfor lukket inde bag glas.

6

Billeder

Slotsforvalter Henrik Fabricius Hansen i biblioteket, nogle af bøgerne er flere hundrede år gamle og er derfor lukket inde bag glas.
Foto: Lise Ravnkilde

Lollands-Posten

En moderne udlejningsforretning

Lungholm Slots storslåede omgivelser oser af romantik, og bliver ofte lejet til bryllupsfester, men det er også en moderne forretning, der ønsker samarbejde med andre lokale overnatningssteder.
31. oktober 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Lungholm Slot er i dag dybest set en udlejningsforretning. Det meste af jorden er bortforpagtet til tre forskellige landmænd, jagten er lejet ud og slottet lejes ud. Slottet især til store fester.

For rigtig mange har stedet nemlig lige den magiske stemning de drømmer om som rammen for en storslået fest.

Lungholm har for længst slået sit navn fast som et sted, hvor man kan fejre sit bryllup i storslåede omgivelser. Derfor kan slotsforvalter Henrik Fabricius Hansen også fortælle, at i maj, juni, juli og august næste år er alle weekender udsolgt, de øvrige måneder er der stadig nogle ledige weekender.

- Vi må sige nej til flere og flere ting i weekender, men vi kunne godt tænke os noget mere på hverdagene, fortæller han.

Og han er allerede godt i gang med at tilbyde virksomheder at holde konferencer og teambuilding på Lungholm.

En af de ting Henrik Fabricius Hansen fremhæver som en god mulighed for teambuilding, er madlavning. Her kan Lungholm tilbyde hele fem køkkener.

- Vi har haft virksomheder, hvor en del af deres teambuilding var at lave og servere mad for hinanden. Så har deltagerne været delt op i fem hold, et i hvert køkken, fortæller han.


Det er i virkeligheden et meget stort hjem, vi lejer ud Henrik Fabricius Hansen

Populær fleksibilitet

Slotsudlejningen er blandt andet populær fordi den er fleksibel. Man kan nøjes med at leje lige det, man skal bruge.

Som eksempel nævner Henrik Fabricius Hansen et bryllup, hvor selskabet lejede slottet fra onsdag til søndag, festsalen fra torsdag til søndag og ekstra overnatning fra lørdag til søndag.

Man kan vælge at Lungholm skal sørge for alt, mad, pynt og opstilling, eller man kan lave det hele selv, dog ikke slutrengøringen, den er med i lejeprisen.

- Det er i virkeligheden et meget stort hjem, vi lejer ud, forklarer Henrik Fabricius Hansen.

Men en meget fornemt hjem, for på et af værelserne på slottet kan man sove i baronessens seng. Det er et af de gamle værelser, der har eget bad. Det er der ikke på alle slottets gæsteværelser.

- Det er en udfordring, vi løser ved, at alle får badekåber og tøfler. Og når det er virksomheder, der lejer slottet, indkvarterer vi mænd og kvinder i hver sin afdeling, forklarer Henrik Fabricius Hansen.

Alle de nye værelser har naturligvis eget bad.


Samme weekend ti år frem

En af de kunder der vender tilbage, er en familie hvor medlemmerne bor langt fra hinanden. Familien holder familiedag en gang om året,

- Sidste år og i år har de holdt deres familiedag her hos os og nu har de bestilt den samme weekend de næste 10 år frem, fortæller han.


Opbevaring og kontorer

På Lungholm vil de også gerne byde ind med faciliteter til anlægsbyggerier. De håber, ligesom mange andre, at få en bid af kagen, når der rigtig kommer gang i tunnelbyggeriet.

- Vi har masser af plads. De gamle landbrugshaller vil være fine til opbevaring af hvad som helst, vi har boliger til udlejning og muligheder for kontorer, fortæller slotsforvalteren.

Men forretningen Lungholm Slot går rigtig godt. På to år har stedet tredoblet sit aktivitetsniveau.

- I dag har vi 70 sovepladser mod de 24 sovepladser der var i 2010. Det var ærgerligt at have et festlokale med plads til 100 mennesker og så kun sovepladser til 24, fortæller Henrik Fabricius Hansen.

Der blev derfor indrettet soveværelser i det tidligere godskontor, hele fem værelser kom der ud af det gamle kontor.

Og der er flere værelser på vej.


Vinkælder på vej

En anden ting Henrik Fabricius Hansen synes der har manglet, er en vinkælder, så den er på vej nu.

- Hvad er et slot uden en vinkælder, griner han.

Slotsforvalteren tænker ikke kun i bryllupper og teambuilding.

Sidste år var han tovholder på et koncept med besøg på nogle af Lollands slotte og herregårde. En samlet pakke som også sælges i år.

Og han vil i det hele taget gerne samarbejde med andre på Lolland, både hoteller, restauranter og oplevelser. For han tror på, at det giver god synergi at tilbyde samlede pakker.

- Hvis vi på Lolland, kan sige, vi kan tilbyde 1.000 sovepladser, så kan vi måske tiltrække nogle store arrangmenter, som ellers ikke ville overveje Lolland, mener han, og byder dermed op til samarbejde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE