cookie-og-privatlivspolitik
Et familiehus kan kræve meget store indkomster. I Maribo kræver det dog 111.000 mindre end landsgennemsnittet.
Et familiehus kan kræve meget store indkomster. I Maribo kræver det dog 111.000 mindre end landsgennemsnittet.
Foto: Arkivfoto

Lollands-Posten

Hus i Maribo giver mere til rådighed

Bor man i Maribo kan familien tjene 111.000 kroner mindre end gennemsnittet i Danmark - og alligevel have det samme hus som gennemsnittet. Nordea Kredit har regnet lidt på tallene, som Danbolig har offentliggjort lokalt.
10. maj 2019 kl. 12:20 Af Daniel Brøns

Annonce

Beregningerne tager udgangspunkt i en gennemsnitlig børnefamilie, der består af to voksne og to børn, hvor det ene barn går i vuggestue, og det andet barn går i børnehave. Nordea Kredit har i beregningerne taget højde for, at familien skal have 15.000 kroner tilovers hver måned, når alle faste udgifter er betalt.

I Maribo skal familien tjene 605.000 kroner om året før skat for at kunne købe et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter. Det er inklusiv børnepenge, men efter at der er sat et beløb af til pensionsopsparing. Til sammenligning skal der på landsplan tjenes 716.000 kroner.


Det store regnestykke

De 15.000 kroner skal dække poster som mad, rengøringsmidler, personlige pleje, frisør, tandlæge, briller, ferier, udflugter, gaver, aviser, eventuelle TV-pakker og opsparing til større ting som mobiltelefoner, cykler og computere. I regnestykket er indkomsten er ligeligt fordelt på de to voksne.

- I Maribo får man meget for pengene, hvis man sammenligner med mange andre kommuner. Det gør det muligt for mange unge familier at købe hus i området, og derfor ser vi også mange tilflyttere med små børn, siger Dennis Frederiksen, der er indehaver af Danbolig Maribo.

I beregningerne er familiens hus finansiernet med 80 procent realkreditlån, 15 procent banklån og en udbetaling på de sidste 5 procent. Familien har et billån på 200.000 kroner, der afdrages over syv år, og bilen kører 25.000 kilometer om året. Alle faste udgifter som forsikringer, fagforening, A-kasse, licens, daginstitutioner, boligskatter, el, vand, varme, vedligeholdelse og renovation er der taget højde for.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE