cookie-og-privatlivspolitik
Lisa Frederiksen arbejder næsten lige så hurtigt som de erfarne svende, når hun murer flintesten op. Hun regner dog med at indhente dem i takt med erfaringen.

18

Billeder

Lisa Frederiksen arbejder næsten lige så hurtigt som de erfarne svende, når hun murer flintesten op. Hun regner dog med at indhente dem i takt med erfaringen.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Kvindelig murer med på Flintehus-renoveringen

Lisa Frederiksen arbejder med at restaurere Flintehuset i Knuthenborg Park, der skal omdannes til en stor restaurant. Og hun elsker arbejdet, selv om det ikke altid er nemt at være kvinde i faget.
02. december 2019 kl. 08:43 Af Daniel Brøns

Annonce

Det er ikke altid let at blive accpteret som kvindelig murer. Det fortæller den 24-årige Lisa Frederiksen, der først nu - som medarbejder hos Henrik Lund Lauridsen - føler sig accepteret.

- I mange byggefirmaer vil de ikke have en kvinde ind, fordi de tror, at man hverken kan slæbe stilladser eller mursten. Men jeg laver præcis det samme som de andre, siger den smilende murer, der lige nu er i gang med at renovere muren i "Flintehuset" i Knuthenborg Park. De små flintesten skal tages ud og sættes på deres rette plads i store dele af huset.

Det er et godt stykke håndværksarbejde, og Lisa Frederiksen er rigtigt glad for det, fordi hun er ude i den friske luft og får brugt sig selv og sine hænder til noget, der bliver rigtigt flot. Og hun vil klart anbefale andre kvinder at tage faget, og der er ikke længere praktiske problemer i det.

- Selv baderummene er jo aflåste nu, så begge køn kan være der i skurvognen, siger siger mureren.

Se billeder fra flintehuset på lollands-posten.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE