cookie-og-privatlivspolitik
Rocket restaurant Michael Gustavson har åbnet den amerikansk inspirerede diner City Rock midt i Maribo. Her bliver alle sanserne bombarderet med indtryk.

33

Billeder

Rocket restaurant Michael Gustavson har åbnet den amerikansk inspirerede diner City Rock midt i Maribo. Her bliver alle sanserne bombarderet med indtryk.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

New York i Maribo

Er det her virkelig Maribo? Den nye restaurant City Rock i centrum af Maribo er indrettet som en eksklusiv kult-bar fra en storby med biografstole, trommesæt i loftet og meget, meget andet, der er en oplevelse i sig selv. Manden bag - Michal Gustafson - har 40 restauranter bag sig - og anser indretningen i Maribo for den måske mest vellykkede.
10. maj 2019 kl. 12:56 Af Daniel Brøns

Annonce

Med en så stemningsmættet indretning kunne man godt tro, at det her da må handle om at fjerne opmærksomheden fra maden. Det kunne være den første tanke, når man sætter benene i den nye City Rock i Maribo. Når man træder ind, møder man et trommesæt i loftet, en bildør fra en New Yorker-taxa, en gammel - men fungerende - jukebox, masser af flot dekorerede guitarer. Man bemærker også straks stolene, der er  bilsæder, barstole eller biografstole - mens et sjovt bord godt kan være alt fra egetræ til et gammelt vejskilt.

Men det ser hamrende godt ud, og den nye ejer Michal Gustafson, der bor i Rødvig, er godt tilfreds med, at han har fundet et sted, hvor han kan få afløb for sin iværksætter-trang og samtidig få udstillet nogle af de ting, som han har samlet i tidens løb. Såsom en samling af 125 ølhaner, en en mannequin af øldåser, masser af figurer og instrumenter, modelfly i loftet, signerede portrætter fra sports-stjerner - og meget, meget andet. Han har 40 restauranter bag sig, så han er absolut ikke ny i branchen.

- Jeg har brugt enormt meget tid på denne restaurant, der nok er den mest gennemførte, jeg har lavet til dato, siger restauratøren, der har lavet flere "Diners" gennem tiden - blandt andet "Red and Yellow" i Rødovre, der er flot, men som slet ikke har samme kreative udtryk, som opleves i Maribo.


Gårdhave og mad

Selv om det hele er klart, så har Michal Gustafson besluttet at gå ydmygt til værks og undersøge, hvilken mad og underholdning, der tiltaler gæsterne her, ligesom han heller ikke har lagt sig helt fast på konceptet.

- Jeg har inviteret flere virksomheder ind på prøvespisning for at høre almindelige menneskers mening, og så tænker jeg, at der også skal overvejes noget med sport. Er folk mest til håndbold, fodbold eller boksning? Og er det noget, som de går i byen for at se sammen? Det vil han undersøge samtidig med, at han lytter til feedback på menukortet. Og så er der lige det med gårdhaven også.
- Jeg har jo en kæmpe gårdhave også, så den skal indrettes, så der er mulighed for at spise ude om sommeren, fortæller han.

Hans interesse for Maribo begyndte i øvrigt allerede i september 2018, hvor han købte Torvegrillen, og siden har han været ret vild med byen, som han godt kunne forestille sig at bo i en dag. Men foreløbig er han her mest for at arbejde nogle gange om ugen for at følge livet i hans nye restaurant. Han holder af at arbejde, og har været iværksætter siden han som helt ung købte et supermarked - og siden har startet en masse spændende ting op, som han dog ofte har solgt igen, når de er oppe at køre.

Der er åbent i den nye restaurant 11-22 mandag til søndag. Køkkenet lukker klokken 21. Er der kunder til det, holdes der dog åbent indtil klokken 01.00 fredag og lørdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE