cookie-og-privatlivspolitik
Sankt Hans i Maribo skal være med rigtigt bål, regatta og hygge ved søen.
Sankt Hans i Maribo skal være med rigtigt bål, regatta og hygge ved søen.
Foto: Claus Hansen

Lollands-Posten

Nu genopstår Sankt Hans festen

Med afbrændingsforbuddet sidste år måtte Sankt Hans festerne aflyses eller neddrosles mange steder. Det ser ikke ud til at ske i år, hvor en stor fest igen er planlagt ved Maribosøerne.
20. juni 2019 kl. 05:17 Af Daniel Brøns

Annonce

Der bliver godt gang i trafikken ved Maribo Søndersø, når Sankt Hans fejres den 23. juni, hvor der både er aktiviteteter nede ved vandet - og oppe på terrasserne ved Bangs Have og Hotel Søparken, der begge holder Sankt Hans arrangementer med spisning.

Nede ved søen er det Maribospejderne, der står for at planlægge festlighederne, der bliver nogenlunde i stil med tidligere år, og Bente Jørgensen, der står for at koordinere arrangementet venter mindst 200 gæster.

- Vores 150 sange blev revet væk sidste år, og det var uden bål, så jeg tror, at der bliver mange flere i år - også selv om det er på en søndag.


Boder og kage

I forhold til spisning har de fleste spist på det sene tidspunkt, men spejderne og roklubben sælger kaffe, sodavand og kage.

Det store trækplaster er især ild-regattaen klokken 22.30, som folk kommer langt fra for at se inden det afsluttende fyrværkeri klokken 23.

Klokken 22.05 er der båltale, som i år holdes af Kultur- og naturvejleder ved Museum Lolland-Falster Anne Elmer. Herefter fællessang med "Midsommervisen".

Klokken cirka 22.20 er der fakkeltog fra Hotel Maribo Søparken - via "Svanegangen" - Vestergade - Klostergade - langs med søen til Maribo Roklub. Fakkeltoget føres rundt af Maribos vægterhold.

Mere præcist foregår det meste af arrangementet ved søen ud for Hotel Søpark Maribo, hvor Maribo Spejderne klokken 20 åbner boden - og lukker efter fyrværkeriet klokken 23.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE