cookie-og-privatlivspolitik
Skal man via Ringsted, bliver der stadig brug for at tage nødbusser fra Næstved.
Skal man via Ringsted, bliver der stadig brug for at tage nødbusser fra Næstved.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Otte måneder med nødbus

I 2020 bliver der igen spærret for tog ind mod København, og spærringen ventes nu at vare tre måneder mere end planlagt. Men man kan slippe for togbus, hvis man skal helt til København.
01. januar 2020 kl. 05:53 Af Daniel Brøns

Annonce

Frem mod 2023 er Banedanmark i fuld gang med at forny strækningen mellem Ringsted og Rødby Færge

Byggeriet skrider planmæssigt frem, men for at gennemføre de mange store baneprojekter i resten af Danmark, forlænges den planlagte spærring af togtrafikken mellem Næstved og Ringsted i 2020 med tre måneder.

Konkret vil der være lukket mellem Ringsted og Næstved alle dage fra den 28. marts til og med den 29. november 2020. I stedet benyttes i stor grad skinnerne fra Næstved til Køge, og der kommer således direkte tog fra Nykøbing F til Køge, hvorfra der er S-tog resten af vejen.

Skal man til eksempelvis Ringsted er historien dog noget anderledes, idet man så er nødt til at tage med togbus mellem de to byer.

Arbejdet handler blandt andet om nye skinner, fire nye broer, mere lige kurver - samt en ombygning af Glumsø Station. Samtidig elektrificeres hele strækningen.

DSB oplyser i sin presseinformation ikke præcise forsinkelser i antal minutter, men lukingen er helt nødvendig for at undgå forsinkelser i projektet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE