cookie-og-privatlivspolitik
Brevduer har tidligere været fragtet på Maribo Station. Her står de klar til at blive læsset på den gamle godsvogn.
Brevduer har tidligere været fragtet på Maribo Station. Her står de klar til at blive læsset på den gamle godsvogn.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

På brevduetur med Museumsbanen

Vær med til at fragte brevduer - og se dem flyve af sted, når du tager på tur med Museumsbanen den 21. juli.
12. juli 2019 kl. 12:19 Af Daniel Brøns

Annonce

På Museumsbanen kører tog som er 70 til 100 år gamle, og selv om den i dag mest fragter turister, så vil banen gerne vise, at banen i tidligere tider i høj grad også fragtede gods - og ikke mindst levende dyr også.

Det vil Museumsbanen markere søndag den 21. juli. Nu er det ikke så ligetil at få fat i 40-50 svin eller seks heste, som trænger til en tur med toget, så banen har valgt at transportere brevduer i stedet.

Det er en godsart som jævnligt blev sendt med togene for 45-50 år siden. Det var duer, der skulle på træningsflyvning.

Nu kan man opleve det igen, og det sker altså søndag den 21. juli, når Nakskov Brevdueforening sender store kurve med duer med Museumstoget afgang fra Maribo klokken 13.05.

Når toget er i Bandholm fortæller en "duemand" om brevduesporten og om duernes fantastiske evne til at finde hjem til deres dueslag selv over lange afstande. Derefter lukkes duerne ud af kurvene, kredser lidt over Bandholms hustage og har så kursen mod deres hjem.

Det er et betagende skue, garanterer arrangørerne, der opfordrer til at få en spændende tur ud af dagen sammen med familien eller vennerne. I Bandholm kan man i øvrigt se en fotoudstilling fra banens 150-årige historie.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE