cookie-og-privatlivspolitik
Line Lybecker har tilbragt mange ferier i Bandholm, hun er niece til tidligere skoleleder på Blæsenborgskolen.
Line Lybecker har tilbragt mange ferier i Bandholm, hun er niece til tidligere skoleleder på Blæsenborgskolen.
Foto: Privat

Lollands-Posten

Roman om transkønnet foregår i Bandholm

Handlingen i ny bog "På vej mod Sophie" udspiller sig i Bandholm og Maribo.
29. august 2018 kl. 10:55 Af Lise Ravnkilde

Annonce

16. august udkom ungdomsromanen "På vej mod Sophie" som delvist foregår i Bandholm.

Bogen udkommer på forlaget Calibat og er skrevet af Line Lybecker som selv har tilknytning til netop Bandholm. Hun er nemlig niece til den tidligere skoleleder på Blæsenborgskolen i Maribo, Helle Petersen, og har i sin barndom og ungdom tilbragt mange ferier i Bandholm.

- Bandholm har altid haft en særlig plads i mit hjerte, og derfor var det oplagt for mig at lade Sophie bo der, fortæller Line Lybecker.

Hovedpersonen går blandt andet ture langs havnen og det gamle banelegeme.

- Jeg håber, at beskrivelserne giver læseren et tydeligt billede af den hyggelige by, som jeg selv har så mange gode minder fra, siger hun.

"På vej mod Sophie" handler om 15-årige Sophie som går i 9. klasse i Maribo, og som i starten af bogen skal afsløre en stor hemmelighed for sine klassekammerater. Sophie er nemlig transkønnet, og på hendes sygesikringsbevis står der Mikkel.

Bogen er tredje bind i en tematisk trilogi om køn og seksualitet. De to forrige bøger handler om henholdsvis en lesbisk pige og en biseksuel dreng.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce